Social Educație

Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a începe luni. Ce trebuie să știe elevii

schedule 16 iun. 2023, 09:20

Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a începe luni. Ce trebuie să știe elevii
ABO PHOTOGRAPHY/Shutterstock

Luni, 19 iunie, începe Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a cu proba scrisă la Limba română.

Începe Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VIII-a

După mai bine de trei săptămâni în care profesorii au intrat în grevă, au protestat și nu au mai mers la ore, elevii claselor a VIII-a urmează să susțină examenele de la Evaluarea Națională, începând de luni.

Luni, 19 iunie, elevii claselor a VIII-a vor susține proba la Limba și literatura română. După care va urma proba scrisă la Matematică, ce va avea loc pe data de 21 iunie și proba scrisă la Limba maternă, în data de 22 iunie, pentru elevii care au studiat în limbile minorităților. Pentru admiterea la liceu, media claselor V-VIII nu va mai fi luată în considerare.

Probele scrise de la Evaluarea Națională vor începe la ora 9.00, iar elevii au două ore la dispoziție pentru a rezolva subiectele propuse de minister. Accesul candidaților în săli se va face până cel mai târziu la ora 8.30.

Ce le este interzis elevilor la Evaluarea Națională

Elevilor le este interzis accesul în sală cu obiecte ajutătoare, de exemplu manuale, dicționare, ciorne, rezumate sau culegeri, cu obiecte electronice ca telefoanele mobile, calculatoare, căști sau alte obiecte.

De asemenea, absolvenții nu vor avea voie să intre în sălile de examen cu sacoșe, poșete, ghiozdane. Elevii care se vor opune regulilor de examinare nu vor fi acceptați în sălile de examen.

Elevii nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul în timpul probelor, nu au voie să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foile lucrărilor sau ciorne, notițe.

Frauda la examen este pedepsită cu eliminare și nota 1

În cazul în care elevii vor sfida regulile, acest lucru va fi considerat fraudă sau tentativă de fraudă, iar candidații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă au folosit sau nu materialele. Elevii care au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1 pe lucrare.

Examenul de Evaluare Națională este sub supraveghere video prin intermediul camerelor, după o procedură stabilită de Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale.

Rezultatele lucrărilor vor fi comunicate în mod anonim, fiind utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe baza de semnătură de primire, la prima probă susținuta de aceștia.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---