Social Locale

Pachete cu alimente în Galați. Oamenii au format cozi de 200 de metri pentru a prinde un ajutor social

schedule 22 mai 2023, 11:16

Pachete cu alimente în Galați. Oamenii au format cozi de 200 de metri pentru a prinde un ajutor social
Antena 3/Youtube

O coadă de 200 de metri s-a format noaptea trecută la Centrul de distribuire a pachetelor cu alimente din partea Uniunii Europene pentru persoanele cu handicap. Oamenii s-au așezat la coadă și și-au ocupat locul pentru a primi unul dintre ajutoarele sociale.

Românii din Galați au stat la coadă pentru pachetele alimentare

La Galați, oamenii au stat în cozi imense pentru a prinde un pachet cu alimente. Aceastea au fost oferite după regula primul venit, primul servit, fără a se ține cont de o liostă făcută în prealabil. Sute de români s-au adunat în fața sediului încă de duminică seara, de la ora 20.00 pentru a prinde unul dintre cele aproximativ 2300 de pachete cu alimente.

La Galaţi au fost livrate peste 3000 de pachete cu alimente de la Uniunea Europeană, dintre care în jur de 1.000 de pachete au fost distribuite timp de o lună persoanelor care au fost înscrise pe lista persoanelor cu venit minim garantat sau beneficiarilor alocaţiei pentru susţinerea familiei. 

Pachetele care au rămas au fost împărțite persoanelor cu handicap și în funcție de cine primul a venit. Multe dintre persoanele cu handicap au ales să trimită pe altcineva în locul lor ca să stea la o coadă lungă de peste 200 de metri și să prindă un pachet alimentar.

Cel mai complicat a fost pentru bătrânii care au probleme locomotorii și au fost nevoiți să vină singuri, deoarece nu au rude sau alte ajutoare. Aceștia au stat și ei la coadă pentru a prinde un pachet social cu strictul necesar.

Pentru ca bătrânii să nu fie neglijați, autorităţile au montat două corturi de unde le-au fost distribuite ceai cald, însă au uitat de toalete. Un pachet alimentar cântărește peste 25 de kilograme și conține făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pate de ficat, compot de fructe și gem de fructe. 

Documente necesare pentru a ridica pachetul alimentar

"Primăria municipiului Galați informează că, prin intermediul Cantinei de Ajutor Social, va începe distribuirea pachetelor cu alimente din partea Uniunii Europene – tranșa 6, miercuri, 19 aprilie 2023, în Piața Rizer, către beneficiarii venitului minim garantat și toți membrii familiei acestora (V.M.G.), precum și către familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei (A.S.F.), în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate POAD 2019/2023, la nivelul municipiului Galați.
Pachetele cu produsele alimentare se vor ridica personal de către beneficiarii programului POAD 2019/2023, de la centrul de distribuție din Piața Rizer, programul fiind de luni până vineri, între orele 8:00 și 16:00.
Pentru a putea ridica produsele comunitare, beneficiarii trebuie să se prezinte cu următoarele documente, în original: actul de identitate valabil al persoanei titulare; actul de identitate valabil al soțului/soției/concubinului/concubinei; certificatul de naștere al copilului, după caz.
Numai în cazul în care vor exista stocuri, după epuizarea pachetelor destinate persoanelor beneficiare ale venitului minim garantat (V.M.G.) și familiilor beneficiare ale alocației pentru susținerea familiei (A.S.F.), luni, 22 mai 2023, la ora 8:00, la centrul din Piața Rizer, va începe distribuirea pachetelor cu alimente din partea Uniunii Europene, tranșa 6, către persoanele cu handicap gradul I și handicap gradul II.
Pentru a putea ridica produsele alimentare comunitare, beneficiarii - persoane cu handicap gradul I și gradul II sau aparținătorii acestora, trebuie să prezinte următoarele documente, în original: buletinul persoanei titulare/certificatul de naștere după caz; buletinul aparținătorului; certificatul de handicap în original și în copie. Copia după certificatul de handicap se oprește la dosarul distribuției POAD 2019/2023 ca document justificativ.
Fiecare beneficiar va primi câte o cutie cu produse alimentare care cântărește 25,3 kg și conține făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pate de ficat, compot de fructe și gem de fructe", se arată în comunicatul primăriei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 5 voturi
Nu: 13 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

18 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.973 RON
-0.00200
USD
USD: 4.6085 RON
-0.01930
GBP
GBP: 5.8167 RON
-0.02000
HUF
HUF: 1.2583 RON
0.00140
BGN
BGN: 2.5426 RON
-0.00100
CHF
CHF: 5.0914 RON
-0.02360
Convertor valutar

Rezultat: ---