Servicii gratuite pentru pacienții bolnavi de cancer din Capitală
Primăria Capitalei pune la dispoziție pachete cu servicii medicale pentru 2.500 de bolnavi de cancer, costurile acestora fiind suportate de primărie. Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a anunțat că pacienții care își doresc să beneficieze de aceste servicii trebuie să se înregistreze pe site-ul instituției începând de miercuri, 15 martie, doar după ce obțin indicația de la medicul oncolog curant. Cei interesați pot obține mai multe informații despre regulament AICI.
Documentele care sunt necesare pentru înscriere:
- Cererea solicitantului completată și semnată
- Indicație medicală (Document eliberat de medicul specialist oncolog)
- Fotocopie după actul de identitate al solicitantului, care să ateste domiciliul stabil în Bucureşti, indiferent de data când a fost dobândit acesta sau viza de reşedinţă în Bucureşti dobandită cu cel puțin 6 (şase) luni înainte de data depunerii cererii (copie CI inclusiv verso în cazul reşedinţei).
În cazul instituțiilor sanitare, acestea vor fi nevoite să îndeplinească o serie de condiții pentru a se putea înscrie în program. Printre aceste măsuri se numără: să facă dovada autorizației de funcționare, să aibă personal specializat, să prezinte autorizația de liberă practică etc.
Citește și:
Lista de boli scutite de impozit în România. Pacienții cu diabet sunt scutiți de impozite?
Acestea pot trimite cererile de înscriere până la data de 9 martie, iar pe 13 martie vor putea fi depuse contestațiile selecției, ca până la data de 15 martie să fie semnate contractele cu unitățile selectate. Mai multe detalii pot fi găsite AICI.
Ce conține pachetul de servicii medicale
Sprijinul material acordat este în sumă de 5.850 lei (TVA inclus)/beneficiar/pachet de servicii, pentru un număr de 2.500 de bolnavi, în vederea decontării mai multor servicii medicale. Proiectul va fi valabil pentru o perioadă de 2 ani, iar bugetul total se ridică la suma de 14.625.000 lei.
În baza indicației de la medicul oncolog curant, fiecare pacient va putea beneficia de completarea serviciilor și procedurilor medicale de același tip decontate de CNAS de care solicitantul a beneficiat anterior eliberării indicației medicale. Pachetele de servicii medicale vor conține următoarele:
Citește și:
Farmaciști din toată țara protestează în Piața Victoriei
Pacienții români se plâng că CNAS nu mai are bani în conturi
Primele rezultate ale autopsiei în cazul pacienţilor morţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni
- 10 şedinţe de kinetoterapie - 135 lei/şedinţă
- 10 şedinţe de drenaj limfatic manual - 170 lei/şedinţă
- 10 şedinţe de consiliere psihologică - 250 lei/şedinţă
- 1 consultaţie de nutriţie oncologică - 300 lei.
Totodată, proiectul ia în considerare și pacienții care se află într-un stadiu avansat al bolii, acoperind și „îngrijirile specializate ce au menirea păstrării demnității, sprijinirii independenței, ameliorării simțurilor și asigurării confortului”.