Sănătate Social

Bolnavii de cancer din București vor beneficia de servicii medicale gratuite

schedule 08 mar. 2023, 16:28

Bolnavii de cancer din București vor beneficia de servicii medicale gratuite
Gorodenkoff/Shutterstock

Primăria Capitalei va asigura din bugetul propriu pachete de servicii medicale gratuite pentru 2.500 de persoane bolnave de cancer. Pachetul medical conține ședințe de kinoterapie, drenaj limfatic și consiliere psihologică.

Servicii gratuite pentru pacienții bolnavi de cancer din Capitală

Primăria Capitalei pune la dispoziție pachete cu servicii medicale pentru 2.500 de bolnavi de cancer, costurile acestora fiind suportate de primărie. Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a anunțat că pacienții care își doresc să beneficieze de aceste servicii trebuie să se înregistreze pe site-ul instituției începând de miercuri, 15 martie, doar după ce obțin indicația de la medicul oncolog curant. Cei interesați pot obține mai multe informații despre regulament AICI.

Documentele care sunt necesare pentru înscriere:

  • Cererea solicitantului completată și semnată
  • Indicație medicală (Document eliberat de medicul specialist oncolog)
  • Fotocopie după actul de identitate al solicitantului, care să ateste domiciliul stabil în Bucureşti, indiferent de data când a fost dobândit acesta sau viza de reşedinţă în Bucureşti dobandită cu cel puțin 6 (şase) luni înainte de data depunerii cererii (copie CI inclusiv verso în cazul reşedinţei).

În cazul instituțiilor sanitare, acestea vor fi nevoite să îndeplinească o serie de condiții pentru a se putea înscrie în program. Printre aceste măsuri se numără: să facă dovada autorizației de funcționare, să aibă personal specializat, să prezinte autorizația de liberă practică etc.

Acestea pot trimite cererile de înscriere până la data de 9 martie, iar pe 13 martie vor putea fi depuse contestațiile selecției, ca până la data de 15 martie să fie semnate contractele cu unitățile selectate. Mai multe detalii pot fi găsite AICI.

Ce conține pachetul de servicii medicale

Sprijinul material acordat este în sumă de 5.850 lei (TVA inclus)/beneficiar/pachet de servicii, pentru un număr de 2.500 de bolnavi, în vederea decontării mai multor servicii medicale. Proiectul va fi valabil pentru o perioadă de 2 ani, iar bugetul total se ridică la suma de 14.625.000 lei.

În baza indicației de la medicul oncolog curant, fiecare pacient va putea beneficia de completarea serviciilor și procedurilor medicale de același tip decontate de CNAS de care solicitantul a beneficiat anterior eliberării indicației medicale. Pachetele de servicii medicale vor conține următoarele:

  • 10 şedinţe de kinetoterapie - 135 lei/şedinţă
  • 10 şedinţe de drenaj limfatic manual - 170 lei/şedinţă
  • 10 şedinţe de consiliere psihologică - 250 lei/şedinţă
  • 1 consultaţie de nutriţie oncologică - 300 lei.

Totodată, proiectul ia în considerare și pacienții care se află într-un stadiu avansat al bolii, acoperind și „îngrijirile specializate ce au menirea păstrării demnității, sprijinirii independenței, ameliorării simțurilor și asigurării confortului”.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
0.00010
USD
USD: 4.6567 RON
0.01320
GBP
GBP: 5.7878 RON
-0.01800
HUF
HUF: 1.2649 RON
-0.00200
BGN
BGN: 2.5442 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.0938 RON
0.02600
Convertor valutar

Rezultat: ---