Social Politic

Marcel Ciolacu solicită desfiinţarea unor instituţii şi suspendarea unor şefi: „Este evident că nu și-au făcut treaba și datoria”

schedule 20 iul. 2023, 14:10

Marcel Ciolacu solicită desfiinţarea unor instituţii şi suspendarea unor şefi: „Este evident că nu și-au făcut treaba și datoria”
Victor Mogyldea / Shutterstock

Premierul Marcel Ciolacu a solicitat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, desfiinţarea unor instituţii, dar şi suspendarea din funcţie a unor şefi în urma cazurilor din Căminele Groazei.

Ciolacu cere desființarea unor instituții după cazul Căminelor Groazei

Joi, la începutul ședinței de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că solicită desființarea unor instituții și suspendarea din funcție a unor șefi în urma cazului cu azilele de bătrâni.

Oficialul spune că în urma controalelor au fost depistate o serie de nereguli, centre fără autorizație care funcționau chiar dacă avea probleme grave.

„Sunt județele unde s-au găsit centre fără autorizație, centre care funcționau clandestin, toate sub ochii funcționarilor statului român, plus alte centre cu probleme grave închise sau cu activitatea suspendată. Din punctul meu de vedere este inadmisibil acest lucru", a spus Ciolacu.

Liderul PSD susține că cele mai multe cazuri au fost depistate în Arad, Giurgiu, Constanța, Maramureș, Hunedoara, Teleorman, Vrancea și București, în special în Sectorul 1 din Bucureşti.

"Solicit noului Ministru al Muncii ca toți șefii agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din aceste județe, plus șeful agenției municipale București să fie urgent suspendați in funcție până la finalizarea anchetelor disciplinare", a afirmat Ciolacu.

Ciolacu acuză Inspecția Muncii că nu și-a făcut datoria

Premierul este revoltat de cele întâmplate și spune că Inspecția Muncii nu și-a făcut datoria. Acesta a cerut desființarea unor instituții, dar și suspendarea din funcție a unor șefi.

"Am descoperit că este o problemă uriașă și cu munca la negru. Câteodată erau condiții de Evul Mediu în aceste centre în ceea ce privește condițiile de muncă. Din punctul meu de vedere, este clar că Inspecția Muncii nu și-a făcut datoria. Doamna ministru, vă cer să luați aceeași măsură în cazul șefului acestei instituții. Părerea mea e că trebuie să fim mult mai curajoși și să începem să desființăm instituții cu totul, care și-au dovedit incapacitatea de a face față cerințelor", a adăugat acesta.

Totodată, premierul Ciolacu a solicitat președinților de consiliu județeni din județele menționate să înceapă să schimbe "toți acești directori din funcții".

„Este evident că nu și-au făcut treaba și datoria. Dacă nu vor face acest lucru, tot dânșii vor răspunde în fața românilor care i-au ales. De asemenea, domnul secretar de stat Bogdan Despescu a anunțat că a dispus deja controalele la inspectoratele județene de poliție din Arad, Maramureș, Hunedoara, Teleorman, Vrancea și la nivelul Poliției Capitalei. Sunt ferm convins că demiterile și demisiile sunt necesare, dar nu rezolvă decât o parte a problemei, de aceea urmează cealaltă parte esențială: modificarea legislației privind acreditarea, monitorizarea și controlul acestor centre".

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9704 RON
0.00250
USD
USD: 4.585 RON
-0.01010
GBP
GBP: 5.9171 RON
-0.00890
HUF
HUF: 1.2685 RON
0.00550
BGN
BGN: 2.5413 RON
0.00130
CHF
CHF: 5.1659 RON
-0.03020
Convertor valutar

Rezultat: ---