Politic

Clarificări oficiale privind renovarea unei vile de protocol în București

schedule 27 feb. 2024, 16:24

Clarificări oficiale privind renovarea unei vile de protocol în București
Victor Mogyldea / Shutterstock
Administrația Prezidențială și premierul Ciolacu neagă cererea sau cunoașterea beneficiarului unei vile renovate cu fonduri publice.

Administrația Prezidențială a României a răspuns solicitărilor presei, negând că președintele Klaus Iohannis ar fi cerut o locuință de protocol sau un spațiu pentru cabinetul de lucru post-mandat. Aceste declarații vin în contextul unei investigații jurnalistice care a relevat cheltuieli de aproximativ 7 milioane de euro din fonduri publice pentru renovarea unei vile într-o zonă exclusivistă a Capitalei, fără a se cunoaște beneficiarul final.

Investigația realizată de Recorder indică faptul că vila respectivă, deținută de Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA APPS), ar fi destinată transformării în reședință de protocol, fără a se face public destinatarul lucrărilor. Premierul Marcel Ciolacu a comunicat că nu are informații despre destinatarul vilei și a promis că va solicita detalii de la Secretariatul General al Guvernului.

Conform legislației în vigoare, foștii șefi de stat au dreptul la o locuință de protocol, iar costurile de întreținere sunt asigurate de stat. Detaliile legate de amenajările interioare ale vilei, precum și instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperiș, au fost de asemenea menționate în investigația Recorder, fără a se specifica clar beneficiarul acestor îmbunătățiri.

În timp ce Administrația Prezidențială și premierul Ciolacu au negat orice solicitare sau cunoștință despre atribuirea acestei locuințe de protocol, renovarea continuă, iar publicul rămâne în așteptarea clarificărilor oficiale cu privire la destinatarul final al investiției.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---