Externe

Premierul Papua Noua Guinee clarifică declarațiile lui Biden despre presupusul canibalism

schedule 22 apr. 2024, 15:02

Premierul Papua Noua Guinee clarifică declarațiile lui Biden despre presupusul canibalism
Gints Ivuskans / Shutterstock
Prim-ministrul Papua Noua Guinee a clarificat confuzia creată de Biden despre unchiul său, subliniind relații solide și cooperare.

Prim-ministrul Papua Noua Guinee, James Marape, a răspuns recent la comentariile președintelui american Joe Biden, care a sugerat că unchiul său, Ambrose Finnegan, ar fi fost mâncat de canibali în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Marape a descris aceste afirmații ca fiind un "moment de confuzie" și a subliniat că relațiile dintre cele două țări sunt solide, depășind astfel un simplu "moment de rătăcire".

În timpul unei vizite în orașul său natal, Scranton, Biden a menționat că avionul unchiului său a fost doborât în Noua Guinee și că trupul acestuia nu a fost niciodată găsit, sugerând prezența canibalilor în regiune. Documentele militare oficiale indică însă că avionul s-a prăbușit în Oceanul Pacific, iar trei dintre pasageri, inclusiv Finnegan, nu au fost găsiți.

Marape a îndemnat Statele Unite să se concentreze pe eliminarea munițiilor neexplodate din Al Doilea Război Mondial, care încă se găsesc în Papua Noua Guinee, și să ajute la clarificarea soartei militarilor dispăruți. În 2014, o operațiune de deminare a distrus 16 tone de muniții de război pe insula Bougainville, cu participarea trupelor australiene și americane.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a confirmat că avionul lui Finnegan s-a prăbușit în mare și nu pe uscat, apărându-l pe Biden și subliniind importanța personală a omagiului adus unchiului său.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---