Externe

Dispariția misterioasă a unei fetițe din Serbia: Anchetatorii investighează o posibilă trecere a frontierei cu România

schedule 04 apr. 2024, 14:23

Dispariția misterioasă a unei fetițe din Serbia: Anchetatorii investighează o posibilă trecere a frontierei cu România
9news default
Poliția sârbă și Interpol caută intens o fetiță de doi ani, Danka Ilici, dispărută pe 26 martie din Serbia.

O fetiță de doi ani, Danka Ilici, este căutată intens de poliția sârbă și Interpol după ce a dispărut în mod misterios pe 26 martie din grădina casei de vacanță a părinților săi din Banjsko Polje, estul Serbiei. Peste 1.000 de angajați ai serviciilor de urgență din Serbia, cu sprijinul colegilor din Croația și Bosnia și Herțegovina, au fost mobilizați în căutarea micuței, dar până în prezent nu au reușit să o găsească.

Anchetatorii au descoperit că mama copilei a căutat pe internet informații despre granița sârbo-română și un punct de trecere a frontierei, Kladovo – Drobeta Turnu Severin, înainte de dispariția fetiței. De asemenea, au fost raportate observații ale unor femei care vorbeau românește și care au fost văzute trecând granița însoțite de un copil, ceea ce a alimentat speculațiile că Danka ar fi putut fi scoasă din țară.

Camerele de supraveghere de la vama Kladovo au înregistrat două femei însoțite de un copil, iar o filmare primită de poliție din Viena arată imagini neclare cu un copil care ar putea fi Danka, însoțit de două femei. Familia fetiței nu a putut confirma identitatea copilului din înregistrare.

Ambasadorul Serbiei la Viena, Marko Blagojevici, așteaptă clarificări din partea poliției austriece cu privire la identitatea persoanelor din imagini. Părinții copilei au fost interogați de mai multe ori, iar mama a exprimat că este rănită de speculațiile mass-media. Maiorul de poliție Bojana Otovici Pjanovici a menționat că „toată lumea este suspectă, în acest stadiu al anchetei” și nu se exclude posibilitatea ca Danka să fi fost răpită și să fi căzut victimă traficului de copii.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---