Social

Dan Diaconescu, reținut la miezul nopții, fiind suspect că a întreținut relații sexuale cu două minore: „Nu au nimic, nicio probă”

schedule 07 apr. 2023, 08:58

Dan Diaconescu, reținut la miezul nopții, fiind suspect că a întreținut relații sexuale cu două minore: „Nu au nimic, nicio probă”
Foto: DD Home Cinema/Youtube.com

Dan Diaconescu, fost proprietar OTV și fost politician, a fost reținut la miezul nopții pentru 24 de ore, fiind suspect că a întreținut relații sexuale cu două surori în vârstă de 15 ani. Surse din anchetă spun că Diaconescu le-ar fi cerut minorelor să îi găsească o virgină, contra cost, iar fetele l-ar fi filmat și șantajat. Când au venit mascații peste el în casă, inculpatul s-ar fi ascuns în debara. 

Dan Diaconescu a fost reținut la miezul nopții. Fostul proprietar al OTV e suspect că a întreținut relații sexuale cu două minore

După 8 ore de audieri la IPJ Constanța, la ora 00:07, Dan Diaconescu a fost reținut. „Din punctul meu de vedere, nu, nu au nicio probă. Dar mă așteptam la o măsură preventivă”, a afirmat Alexandru Murărescu, avocatul lui Dan Diaconescu.

„Urmare a cercetărilor efectuate într-un dosar penal, cu privire la un bărbat, de 55 de ani, din municipul București, bănuit de comiterea a două infracțiuni de act sexual cu un minor, 5 infracțiuni de folosire a prostituției infantile, persoana în cauză a fost reținută, pentru 24 de ore”, a transmis IPJ Constanța. 

Vineri, fostul om de televiziune va fi prezentat în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă. „Nu au nimic, absolut nimic. Vedem în câteva ore”, a spus Dan Diaconescu.

Faptele s-ar fi petrecut între 2020 și 2021, pe bani

Fostul patron al OTV a fost escortat la mașina poliției joi dimineață, fiind acuzat de relații cu minore. Faptele s-ar fi petrecut la București și Constanța. Conform unor surse din poliție, citate de Observator, Dan Diaconescu ar fi întreținut relații intime cu minore între 2020 și 2021, pe bani.

Fetele ar fi fost gemene, iar fostul politician le-ar fi cerut să îi găsească o virgină, contra cost. Una dintre fete i-a spus că a fost filmat și l-a șantajat pentru ca imaginile să nu fie publicate.

Potrivit anchetatorilor, fetele aveau 15 ani în momentul în care Diaconescu ar fi întreținut relații sexuale cu ele, în schimbul unei sume de bani. 

Joi dimineață, în jurul orei 06:30, polițiștii au bătut la poarta casei lui Diaconescu din Capitală și au ridicat două laptopuri și mai multe telefoane. De teama mascaților, inculpatul s-ar fi ascuns în debara. Ulterior, a fost luat de polițiști și dus la Constanța, unde i-a fost percheziționat și apartamentul de acolo. 

OTV, ridicat pe cazul Elodiei

Dan Diaconescu (55 de ani), născut în Caracal, este un ziarist român, politician, prezentator, fondator al televiziunilor OTV și DDTV. Este absolvent al Facultății de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic dinBucurești. În 2010, el a format Partidul Poporului - Dan Diaconescu.

Acesta a devenit celebru datorită emisiunii „Dan Diaconescu Direct” de pe OTV, o televiziune de apartament, și serialului Elodia, care s-a desfășurat în 2008-2009, în timpul căruia avocata cu același nume, dispărută în urma unei crime, era căutată de autorități și reporterii OTV. 

Modul în care trata subiectele de presă, încărlcările frecvente ale vieții private, cât și ale regulilor electorale, au dus la închiderea în două rânduri a televiziunii, o dată în anul 2002, apoi, definitiv, în 2013. 

Și-a făcut partid: PPDD

Celebritatea l-a făcut pe Dan Diaconescu să viseze și la o carieră politică, creând partidul PPDD, în noiembrie 2010, și încercând să devină deputat, europarlamentar și chiar președinte.

El a activat, în alegerile locale din 2012, promovându-și candidații și criticând pe cei ai partidelor post-decembriste, sub îndemnul "Jos ciocoiul din primărie".

Diaconescu a fost desemnat să candideze pentru un mandat de deputat de Gorj, în colegiul electoral 1, contra-candidatul său fiind premierul de la acea vreme, Victor Ponta. A pierdut alegerile. 

„În cazul în care nu mergem la pușcărie, mergem direct la președinție” - spunea el în 2014.

În septembrie 2014 și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, fiind susținut de PPDD. Ocupă poziția a treia pe buletinul de vot. 

Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor pentru președinția României din noiembrie 2014, Diaconescu a obținut în primul tur de scrutin un număr de 382,526 de voturi din numărul total de de 9.723.232, terminând pe locul 6 din 14, cumulând circa 4,03% din toate voturile exprimate și validate.

A eșuat cu fiecare ocazie, iar partidul său a dispărut din politică după ce a reușit să trimită în Parlament mai mulți reprezentanți.

Condamnat pentru șantaj

Diaconescu a fost reținut în iunie 2010 de Direcția Națională Anticorupție, sub suspiciunea de șantaj. A fost învinuit că i-ai fi cerut 200.000 de euro unui primar din Arad ca să nu dezvăluie opiniei publice informații compromițătoare despre el. A ieșit însă mai devreme din penitenciar, după doi ani și jumătate. 

Dacă acuzațiile de acum se vor dovedi adevărate, Dan Diaconescu riscă să ajungă din nou în închisoare. La pedeapsă i se va adăuga și perioada din condamnare pe care nu a mai executat-o, adică aproape 3 ani.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---