Locale Social

Dan Diaconescu, primele declarații după plasarea în arest la domiciliu: „De doi ani mă șantajează”

schedule 08 apr. 2023, 10:34

Dan Diaconescu, primele declarații după plasarea în arest la domiciliu: „De doi ani mă șantajează”
SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

Dan Diaconescu a fost plasat în arest la domiciliu și va fi cercetat. Decizia a fost luată vineri seara de Judecătoria Constanța.

Dan Diaconescu a fost plasat în arest la domiciliu

Dan Diaconescu, fostul realizator de televiziune a fost plasat în arest la domiciliu și nu mai poate părăsi propria locuință din Capitală până pe data de 6 mai, în cazul în care instanța nu va accepta între timp contestația Parchetului. Procurorul a cerut arestarea preventivă pentru un termen de 30 de zile.

După aproximativ 2 ore de la anunțarea deciziei, Diaconescu a sosit la domiciliul din cartierul Primăverii, împreună cu avocatul. Dan Diaconescu a fost acuzat că ar fi întreținut raporturi sexuale de mai multe ori, contra unor sume cuprinse între 300 și 400 de lei, cu două surori gemene, minore, la acea vreme.

Anchetatorii spun că fostul patron de televiziune cunoștea vârsta fetelor. Dan Diaconescu a petrecut 24 de ore în arest și trei în sala de judecată, însă a ieșit mulțumit de verdict.

Sper ca în cel mai scurt timp toată țara și toți telespectatorii dumneavoastră să vadă că sunt absolut nevinovat. Ăsta este un început", a declarat fostul patron de televiziune.

Fostul om de televiziune nu are voie să părăsească domiciliul pentru următoarele 30 de zile. Decizia a fost însă contestată de procuror.

"De doi ani mă santajează", a mai spus Dan Diaconescu.
"Mâine vom declara și noi contestația. Organele de cercetare penală au permis disiparea de informații din dosar, în condițiile în care este un dosar care se susține de către Parchet că s-ar fi săvârșit infracțiuni împotriva minorilor", a declarat Alexandru Morărescu, avocatul lui Dan Diaconescu.

Diaconescu, acuzat de relații sexuale cu minore

Joi, polițiștii i-au percheziționat casa lui Dan Diaconescu din București, dar și apartamentul de la malul mării.

Dan Diaconescu, fost proprietar OTV și fost politician, a fost reținut la miezul nopții pentru 24 de ore, fiind suspect că a întreținut relații sexuale cu două surori în vârstă de 15 ani. Surse din anchetă spun că Diaconescu le-ar fi cerut minorelor să îi găsească o virgină, contra cost, iar fetele l-ar fi filmat și șantajat. Când au venit mascații peste el în casă, inculpatul s-ar fi ascuns în debara. 

"În condițiile în care făceam plângere, era imposibili să nu ajungă la urechile familiei mele", ar fi declarat Dan Diaconescu, potrivit apropiațiilor lui.
"A existat un filmuleț. Nu știu dacă pot să spun compromițător, dar a existat un filmuleț făcut în scop de șantaj. Acest lucru rezultă clar din actele dosarului", a declarat Alexandru Morărescu, avocatul lui Dan Diaconescu.

Potrivit unor secvențe filmate, Dan Diaconescu era fără tricou, însă nu ar fi existat niciun act sexual. De asemenea, mai există și o altă înregistrare în care fetele minore îi propuneau lui Dan Diaconescu să îi aducă o prietenă de-a lor, virgină. Convorbirea a fost depistată pe telefonul uneia dintre minore, care ar fi fost prinsă la furat. Dan Diaconescu a fost acuzat pe parcursul unui întreg an, între septembrie 2020 și septembrie 2021.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---