Showbiz

Dan Negru, declarații dure despre necalificarea României în finala Eurovision 2023. Ce a putut să afirme despre Theodor Andrei

schedule 12 mai 2023, 10:45

Dan Negru, declarații dure despre necalificarea României în finala Eurovision 2023. Ce a putut să afirme despre Theodor Andrei
Sursa foto: YouTube Kanal D Romania

Dan Negru a avut câteva declarații dure de dat, la scurt timp după ce a urmărit momentul lui Theodor Andrei de la Eurovision. România nu s-a calificat nici anul acesta în marea finală a competiției muzicale, iar prezentatorul a declarat care crede el că este greșeala pe care țara noastră o face an de an.

Dan Negru, despre Eurovision 2023

Seara trecută, a avut loc cea de-a doua semifinală Eurovision 2023, în care România a și fost eliminată. Theodor Andrei a interpretat piesa „D.G.T. (Off and on)”, care deși a fost pe placul oamenilor, nu a trecut mai departe. Țările care s-au calificat în finală sunt după cum urmează: Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia și Slovenia, motiv pentru care Dan Negru a avut ceva de zis, fiind de părere că România încă nu a înțeles prea bine cum stau lucrurile și că pe reprezentantul nostru l-ar fi deranjat că a cântat și în limba engleză.

Cunoscutul prezentator a avut ceva de comentat și în ceea ce privește alegerea vestimentară pe care a făcut-o Theodor Andrei. El a precizat că nu este neapărat deranjat de ceea ce reprezentantul României la Eurovision a ales să poarte, deoarece sunt mulți oameni care doar în felul acesta reusesc să se facă remarcați.

De asemenea, și-a amintit că a prezentat și el două dintre edițiile competiției muzicale, ceea ce l-a și determinat ca ani de-a rândul să fie cu ochii pe ceea ce se întâmplă, dar mai ales să analizeze ceea ce a reușit să facă țara noastră și crede că ar trebui ca persoanele care decid să participe să ia drept exemplu Moldova, care și anul trecut a avut succes și care chiar și anul acesta a ajuns în finală. De asemenea, și-a amintit că Zdob și Zdub au dat dovadă de curaj cu piesa aleasă anul trecut și că va rămâne în istorie momentul lor.

„Când am lucrat pentru TVR, demult, am prezentat vreo două preselecții Eurovision si asta mă face să mai trag cu ochiul la concurs. (foto e de atunci…) Anul trecut Moldova a dus in prime-time TV europene, la Eurovision, o melodie unionistă „Trenulețul Chișinău-București” cântată in română. Noi am țopăit in limba spaniolă. Anul ăsta, Moldova a cântat tot in limba romană. Noi am țopăit cu un titlu englezesc de melodie.
Moldova e in finală! Noi țopăim spre casă. Nu mă deranjează exagerările vestimentare sau de altă natură. Unii oameni banali ca să devină interesanți, exagerează. Dar mi-e rușine că în al doilea an consecutiv refuzăm mâna întinsă a Moldovei. Moldovenii au avut curajul să spună public Europei că București-Chișinău e totuna. Cântecul lor va rămâne un act de curaj al mesajului politic in muzică. Noi le-am răspuns anul ăsta țopăind in engleză și îmbrăcați fistichiu. Toți știm ca TVR e goarna guvernului, a puterii politice, oricare ar fi ea. Însemnă că mesajul puterii politice românești, dat prin TVR la Eurovision, e să țopăim când Moldova ne întinde mâna peste prăpastie! Nu poți să sari o prăpastie țopăind! Trebuie să ai curajul să faci un pas mare!”, a scris Dan Negru, pe social media.

Nici cei de la BBC nu i-au dat prea mari șanse reprezentantului României la Eurovision și au prezis că va fi eliminat în cea de-a doua semifinală.

„Conceptual, melodia, descrie o relaţie toxică şi lupta de a alege între pasiune şi autoconservare. Andrei, care are doar 18 ani, trăieşte în psihodramă, sună când trist, când sordid, cu remuşcări şi furios. Dar când cântă replici de genul „I'm begging you, take off your clothes and step on me”, este cu adevărat supărător. Pronostic: Eliminat în semifinala doi”, a fost verdicul dat de BBC.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---