Social

Premierul Marcel Ciolacu confirmă achitarea pensiilor înainte de Paște și asigură fondurile pentru recalcularea din septembrie

schedule 30 apr. 2024, 13:12

Premierul Marcel Ciolacu confirmă achitarea pensiilor înainte de Paște și asigură fondurile pentru recalcularea din septembrie
Foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO
Premierul României, Marcel Ciolacu, a confirmat plata pensiilor înainte de Paște și recalcularea lor în septembrie.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat în cadrul ședinței de Guvern de marți că toate pensiile vor fi achitate înainte de sărbătorile pascale, conform graficului stabilit. În plus, a dat asigurări că recalcularea pensiilor, promisă pentru luna septembrie, va fi realizată, având în vedere că fondurile necesare sunt deja incluse în buget.

"Încep cu anunțul că suntem în grafic astfel încât toate pensiile să fie achitate, cum am promis, înainte de Paște", a declarat Ciolacu, subliniind angajamentul Guvernului de a respecta termenele stabilite. Premierul a menționat că există o creștere semnificativă a încasărilor din contribuțiile sociale, cu peste 22%, datorată majorării numărului de locuri de muncă și a salariilor. Această creștere a veniturilor bugetare contribuie la asigurarea fondurilor necesare pentru plata pensiilor.

"Îi asigur pe români că rămânem la fel de hotărâți și cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie. Vom asigura plata integrală a pensiilor recalculate. Banii, de altfel, sunt deja prinși în buget pentru întreg capitolul de pensii", a adăugat Ciolacu.

Guvernul a aprobat anterior alocarea unor fonduri suplimentare pentru plata în avans a pensiilor și a altor drepturi speciale, asigurând astfel că beneficiarii vor primi sumele cuvenite înainte de sărbătorile pascale. Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) va efectua transferurile necesare către Poșta Română și băncile comerciale pentru a onora aceste plăți în timp util.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
0.00090
USD
USD: 4.5772 RON
0.01880
GBP
GBP: 5.7994 RON
0.00240
HUF
HUF: 1.2896 RON
-0.00050
BGN
BGN: 2.544 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0733 RON
0.00400
Convertor valutar

Rezultat: ---