Social Sănătate

Guvernul deblochează angajările în sistemul de Sănătate. Aproximativ 4.000 de posturi vor fi scoase la concurs

schedule 30 iun. 2023, 15:23

Guvernul deblochează angajările în sistemul de Sănătate. Aproximativ 4.000 de posturi vor fi scoase la concurs
Gabriel Petrescu / Shutterstock

Ministerul Sănătății a anunțat vineri, că Guvernul a luat decizia de a aproba un memorandum cu privire la deblocarea angajărilor din sistemul de sănătate din România.

Angajările din Sănătate, deblocate de Guvern

Guvernul României a transmis că a aprobat un Memorandum cu privire la deblocarea organizării concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul instituțiilor subordonate Ministerului Sănătății.

Prin urmare, în jur de 4.000 de posturi vacante urmează să fie scoase la concurs și să fie ocupate în unitățile sanitare subordonate Ministerului Sănătății, în perioada ce urmează.

Potrivit reprezentanților ministerului, aceștia anunță că urmează ca Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației să lanseze memorandumul pentru ocuparea posturilor vacante din unitățile sanitare aflate în subordinea autorităților locale.

Veniturile pentru toate categoriile de salariați din sănătate se vor majora

Premierul Marcel Ciolacu a transmis că promisiunea care a fost făcută sistemului sanitar, și anume aceea de a crește veniturile pentru toate categoriile de angajați din sistemul de Sănătate va fi onorată. Prin urmare, majorarea se va aplica la salariul de bază maxim prevăzut în lege.

”Onorăm promisiunea făcută sistemului sanitar. Este vorba de creşteri de venit pentru toate categoriile de angajaţi din Sănătate şi Asistenţă Socială, la salariul de bază maxim prevăzut în lege”, a spus premierul.

Liderul PSD a subliniat că sunt incluse fonduri pentru plata voucherelor de vacanţă, indemnizaţii lunare pentru gărzi, zile suplimentare de concediu de odihnă şi deblocarea negocierilor şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă.

”Practic, ca şi în cazul Educaţiei, reparăm inechităţi vechi şi sunt convins că facem ceva corect!”, a mai spus şeful Executivului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---