Social Locale

Nicuşor Dan: „Vom monta stâlpişori care să interzică parcarea pe trotuar gratuit în centrul Capitalei”

schedule 10 mai 2023, 10:59

Nicuşor Dan: „Vom monta stâlpişori care să interzică parcarea pe trotuar gratuit în centrul Capitalei”
Mircea Moira / Shutterstock

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, susține că 70% dintre bucureșteni circulă cu transportul public, iar procentajul este în creștere față de anul trecut. Pentru șoferii care își parchează mașinile pe trotuarele din centrul Capitalei, primăria a decis să instaleze stâlpișori care vor împiedica această tehnică.

Parcarea pe trotuarele din centrul Capitalei vor fi interzise prin montarea de stâlpișori

Edilul Capitalei spune că rata bucureștenilor care circulă cu transportul public a crescut față de anul precedent, iar acest lucru este îmbucurător.

”Datele spun că, în primul trimestru din 2023, 30 la sută mai mulţi bucureşteni au folosit transportul în comun decât în primul trimestru din 2022. Sunt mai mulţi pasageri plătitori. Eu spun că mergem în direcţia bună. Ca să aproximăm, eu cred că peste 70 la sută dintre bucureşteni folosesc transportul public”, a precizat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan a mai precizat că întregul oraș este blocat în proporție de 30 la sută de populație. Parcările din zona de centru a Bucureștiului sunt taxate de mai mult timp.

”Drumurile sunt pline de maşini şi asta e un… de 30 la sută din populaţia oraşului e blocat… şi de nişte mecanisme de dezvoltare urbană care sunt nefuncţionale, pentru că dacă tu pui un cartier de 500 de apartamente şi nu pui o şcoală sau o grădiniţă, vei fi sigur că 150 de persoane, în fiecare dimineaţă, la 7.30, vor pleca cu maşina să îşi ducă copiii la şcoală într-o zonă unde vor găsi o şcoală. Vorbesc de dezvoltările urbane noi (…) Nu în ultimul rând, taxăm parcarea, ceea ce am început să facem în zona centrală şi ceea ce toate oraşele au făcut. Am făcut estimarea asta (un sfert dintre locurile de parcare din centru sunt goale, după ce a fost introdusă taxarea – n.r.)”, a declarat Nicuşor Dan.

Totodată, primarul general spune că oamenii s-au reorientat după ce s-a introdus taxele de parcare în zona centrală a orașului.

”Au fost lăsate de proprietari la ei acasă şi au început să vină cu transportul în comun sau să se grupeze 2-3 care vin în aceeaşi direcţie, să vină cu o singură maşină”, a explicat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan a mai spus că vor fi până la 90.000 de locuri de parcare cu taxă, în zona centrală a Capitalei, şi că vor fi montaţi stâlpişori care să protejeze trotuarele de maşinile parcate aici.

”Trebuie să ajungem la 80.000 – 90.000 de locuri plătite în toată zona centrală şi suntem acum undeva la 15-18.000 de locuri care sunt marcate şi până la 30.000 care sunt proiectate. Proiectarea pe care o facem, presupune şi interzicerea… adică stâlpişorii care să interzică parcarea pe trotuar gratuit. Vor fi peste tot în zona centrală. Stâlpişorii apar progresiv. Estimez că acest proces se va finaliza undeva în sfârşitul verii anului viitor”, a explicat Nicuşor Dan.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9746 RON
0.00020
USD
USD: 4.5756 RON
0.00210
GBP
GBP: 5.8203 RON
-0.00560
HUF
HUF: 1.2905 RON
-0.00250
BGN
BGN: 2.5434 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.0327 RON
0.00430
Convertor valutar

Rezultat: ---