Social Educație

Nicușor Dan: „Luna Mai, luna Tineretului. Lansăm în luna Mai 6 proiecte dedicate tinerilor bucureşteni”

schedule 01 mai 2023, 16:58

Nicușor Dan: „Luna Mai, luna Tineretului. Lansăm în luna Mai 6 proiecte dedicate tinerilor bucureşteni”
LCV / Shutterstock

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că lansează în luna mai, Luna Tineretului, şase proiecte dedicate tinerilor bucureşteni.

Încep proiectele dedicate tinerilor în București

Anunțul a fost făcut de edilul Capitalei, Nicușor Dan, care a menționat că în luna mai vor exista 6 proiecte pentru tinerii bucureșteni.

„Începe Luna Tineretului! Lansăm în luna Mai 6 proiecte dedicate tinerilor bucureşteni. Pentru iubitorii de sport, programul Academia Sportului vine în sprijinul tinerilor cu o serie de activităţi şi competiţii sportive. Începând din 2 Mai, Trofeul Bucureştiului va reuni peste 315 echipe formate din elevii unităţile de învăţământ bucureştean ai claselor V - VIII şi IX - XII ce vor transforma Parcul Tineretului în teren de joc şi se vor confrunta pentru titlul acestei ediţii la competiţii de fotbal, volei, handbal, baschet 5×5 şi 3×3, atât pentru fete cât şi pentru băieţi”, transmite Nicuşor Dan.

În acest an, Proedus readuce ca parte integrată în programul Academia Sportului: Cursuri gratuite de înot, tenis de câmp şi dans sportiv şi Sesiuni de identificare a abilităţilor sportive, unde vor avea posibilitatea circa 8.000 de elevi deja înscrişi să se bucure de regimul de gratuitate de dezvoltarea abilităţilor sportive.

„Pentru cei care iubesc arta şi cultura, Festivalul Vocea Teatrului Licean Bucureştean vă va fascina cu cele mai bune performanţe ale tinerilor talentaţi din Bucureşti. În perioada 3 - 17 Mai, 17 echipe de teatru din 17 licee din Municipiul Bucureşti vor pune pe scenă cele mai bune reprezentaţii realizate în perioada septembrie 2022 - aprilie 2023. Festivalul este o platformă de lucru prin care fenomenul cultural veritabil să fie cunoscut şi adoptat de către generaţiile tinere, facilitându-le astfel descoperirea unor noi forme de exprimare, creativitatea, dezvoltarea pozitivă a imaginaţiei şi ocuparea timpului liber de-o manieră sănătoasă, fizică şi intelectuală”, adaugă primarul general al Capitalei.

De asemenea, Nicușor Dan a anunțat că şi Târgul Educaţional - Vocatia Ta, se va desfășura în perioada 5 - 12 Mai, la Biblioteca Naţională a României.

„Totodată, în aceeaşi perioadă, Târgul Ofertă Educaţională (TOE) îşi deschide porţile virtuale pe www.toe.hubproedus.ro unde elevii vor putea accesa online oferta educaţională a liceelor din Municipiul Bucureşti, dar şi vizitarea liceelor prin intermediul tururilor virtuale 360°”, încheie Nicuşor Dan.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---