Social Locale

În București sunt amenajate peste 400 de locuri de parcare. Străzile unde vor fi amplasate

schedule 03 mar. 2023, 18:35

În București sunt amenajate peste 400 de locuri de parcare. Străzile unde vor fi amplasate
LCV / Shutterstock

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu a anunțat pe pagina sa de Facebook că 466 de noi locuri de parcare urmează să fie amenajate în zilele următoare pe mai multe străzi din Capitală. În decursul unui an, numărul locurilor publice de parcare a ajuns de la10.462 la 28.185.

Noi locuri de parcare în Capitală. Zonele unde vor fi amenajate parcările

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu a anunțat că în București urmează să fie amenajate peste 400 de noi locuri de parcare. Acestea vor fi amplasate în zilele următoare pe străzile Dumbrava Roşie, Calea Plevnei, B-dul Unirii şi Nerva Traian. Într-un singur an, Primăria Capitalei a reușit să amenajeze de trei ori mai multe locuri de parcare față de anul trecut. Totodată, oficialul a estimat că în perioada 2023-2024 vor fi amenajate în jur de 85.000 de noi locuri de parcare în interiorul Inelului Central.

"Astăzi, Compania Municipală Parking Bucureşti amenajează noi locuri de parcare pe străzile Dumbrava Roşie, Calea Plevnei, B-dul Unirii şi Nerva Traian. În funcţie de vreme, echipele CMPB vor lucra şi în weekend, urmând să fie realizate, în total, 466 de noi locuri publice de parcare. În martie 2022, Primăria Capitalei, prin CMPB, avea în exploatare 10.426 de locuri de parcare. Într-un singur an, aproape am triplat numărul locurilor publice de parcare. Astăzi Municipalitatea administrează 28.185 de locuri marcate cu albastru", a scris viceprimarul, pe Facebook.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că proiectarea noilor locuri de parcare în zona centrală şi de nord a Bucureștiului este foarte importantă. Edilul spune că a fost stabilit un termen până în luna mai 2023.

"Ce mă interesează pe mine foarte tare este să terminăm proiectarea locurilor de parcare din zona centrală şi din zona de nord. Ne-am stabilit un termen optimist pentru luna mai a acestui an, pentru a începe să marcăm noi locuri de parcare în zona centrală şi de nord. Într-adevăr, pe ceea ce înseamnă controlul a ce se întâmplă pe parcarea în Bucureşti sunt lucruri de îmbunătăţit semnificativ", a spus Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

Edilul Capitalei a menționat că la momentul de față, Compania Parking încasează aproximativ 2 milioane de lei pe lună, însă obiectivul autorităţii locale nu este taxarea populaţiei, dar mai degrabă încurajarea acestora pentru a folosi transportul public.

"Obiectivul nostru nu este să luăm bani de la oameni. Obiectivul nostru este - prin a oferi condiţii mai bune de transport public şi prin taxarea parcării - să convingem oamenii, spre beneficiul tuturor, să se mute din maşina proprietate personală către transportul public. Banii pe care îi încasează compania sunt de ordinul 2 milioane de lei pe lună, cam aşa", a spus Nicuşor Dan.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9745 RON
0.00010
USD
USD: 4.5878 RON
-0.01220
GBP
GBP: 5.8379 RON
-0.01760
HUF
HUF: 1.2865 RON
0.00400
BGN
BGN: 2.5434 RON
CHF
CHF: 5.0225 RON
0.01020
Convertor valutar

Rezultat: ---