Social

Amenzi usturătoare pentru locuitorii de la bloc. Ce regulă trebuie să respecte pentru a nu fi amendați

schedule 04 aug. 2023, 08:06

Amenzi usturătoare pentru locuitorii de la bloc. Ce regulă trebuie să respecte pentru a nu fi amendați
Cristina Ionescu/Shutterstock

O greșeală banală îi poate costa scump pe românii care locuiesc la bloc. Aceștia sunt obligați să respecte o regulă, dacă nu vor să se aleagă cu o amendă usturătoare.

Legea care le poate aduce o amendă usturătoare locuitorilor de la bloc

Locuitorii de la bloc trebuie să fie atenți pentru a nu se alege pe cap cu amenzi usturătoare din cauza unei reguli. Aceștia nu au voie să încingă grătarele în zonele neautorizate. Aici vorbim despre românii care trăiesc la bloc și fac grătar pe balconul apartamentului în care locuiesc.

Acest lucru este total interzis de legea asociațiilor de proprietari. Ba mai mult, și grătarul în fața blocului este interzis, nefiind un loc special amenajat. Din păcate, mulți români nu acordă prea mare atenție acestor reguli și aprind focul chiar în fața blocului sau în spatele acestuia. În schimb, vecinii se plâng de mirosul care le invadează casele.

Potrivit legii nr. 54/2012, românii care fac grătar în fața blocului riscă amenzi de până la 3.000 de lei. Conform legii, picnicurile și grătarele pot fi organizate numai cu respectarea unor reguli clare. Legea stabilește două zone în care se pot face acestea:

  • în zonele indicate pentru activitățile de picnic, unde sunt permise activități de picnic, dar nu și aprinderea focului;
  • în zonele special amenajate pentru activitățile de picnic, care sunt dotate cu utilități şi facilități pentru desfășurarea activităților de picnic și în care aprinderea focului este permisă.

Autoritățile din mai multe orașe din România au creat și au amenajat locuri speciale pentru ca oamenii să poată face un grătar.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9762 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6699 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.7698 RON
-0.00210
HUF
HUF: 1.2629 RON
-0.00260
BGN
BGN: 2.5443 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.1198 RON
0.00490
Convertor valutar

Rezultat: ---