Ce spune legea despre combaterea ambroziei. Cei care nu o elimină pot primi amenzi uriașe
În fiecare an, aproape 500.000 de români au de suferit, în mod constant, din cauza terenurilor cu ambrozie. Iar alergia la ambrozie este o problemă care a devenit tot mai serioasă în ultimii ani.
Tot mai mulți români ajung, în fiecare zi, la Unitățile de Primiri Urgențe pentru a primi tratament împotriva alergiei la ambrozie. Periculos este că această plantă duce la o creștere alarmantă a numărului celor care devin bolnavi de astm.
Legislația în vigoare arată că cei care dețin terenuri pe care crește ambrozia sau au în administrare drumuri ori terenuri pe care crește ambrozia trebuie să întreprindă demersurile necesare pentru eradicarea acesteia.
Chiar și așa, și în ciuda amenzilor, în țara noastră încă mai există multe zone unde creșterea ambroziei este scăpată de sub control.
Citește și:
Noile amenzi pentru e-factura și impozitele uriașe de 70%!
Amenzi uriașe pentru firmele de cosmetice: Ce a descoperit ANPC?
Când vine vorba despre proprietari sau administratori de terenuri care nu elimină ambrozia de pe ele, cuantumul amenzilor poate să difere. Este vorba despre amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei pentru persoane fizice și între 10.000 și 20.000 de lei pentru persoane juridice.
Totuși, în anumite cazuri, amenzile pot deveni și mai mari. Ne gândim îndeosebi la cazurile în care cei implicați și-au asumat anumite măsuri pentru combaterea ambroziei și nu le-au respectat.
Soluții pentru eliminarea ambroziei
Prin impactul ei, ambrozia este considerată „cea mai nocivă buruiană” și își atinge punctul culminant în august sau septembrie, când cei cu alergii la această plantă încep să resimtă cel mai puternic afecțiunile provocate de aceasta.
Teoretic, există mai multe soluții pentru eliminarea ambroziei. Practic, se recomandă să mergeți pe două traiectorii. Pe o parte este cosirea ambroziei sau folosirea unor ustensile specifice precum mașina de tuns iarna.
Citește și:
Amenzi usturătoare pentru locuitorii de la bloc
Amenzi ANSVSA pe litoral depășesc 400.000 lei într-o săptămână
Șoferii riscă amenzi de 3.000 de lei dacă au aceste obiecte în mașină
Pe de alta, se recomandă, în special atunci când ambrozia este răspândită în interiorul unor denivelări, de pildă, să utilizați erbicide.
În cazul în care există posibilitatea, puteți folosi mănuși de protecție pentru smulgerea buruienilor, așa încât să evitați iritarea.