Social

Controalele din azile s-au terminat. Bilanțul: 100 de centre închise, audieri și zeci de amenzi

schedule 19 iul. 2023, 09:47

Controalele din azile s-au terminat. Bilanțul: 100 de centre închise, audieri și zeci de amenzi
Foto: Centrul de Investigații Media

Controalele din azile s-au terminat. Bilanțul arată în jur de 100 de centre închise, audieri și zeci de amenzi. Sute de vârstnici, mulți dintre ei bolnavi, au fost duși la rude sau spitale. Acum trebuie să se caute o soluție pe termen lung pentru bătrânii nimănui. 

Bilanțul controalelor din azile

Miercuri vor fi noi audieri în cazul azilelor groazei, dar care nu vor rezolva suferința prin care oamenii au trecut poate ani la rândul. S-au dat și nenumărate amenzi și sancțiuni.

În Galați, în doar patru zile s-au aplicat amenzi în valoare de 17.000 de lei și 13 avertismente. Premierul Marcel Ciolacu cere acum desființarea unor instituții care nu și-au făcut treaba. 

Bătrânii internați în trei azile din Voluntari și Afumați, județul Ilfov, au fost descoperiți în urma descinderilor din 4 iulie în condiții inumane. Abuzurile au fost dezvăluite în februarie de o investigație jurnalistică realizată de Buletin de București și Centrul de Investigații Media

Ministrul Muncii promite, pe Facebook, că va schimba situația din azilele groazei

Actualul ministru al Muncii, Simona Bucura-Oprescu, care i-a luat locul lui Marius Budăi după ce a demisionat, își dorește „să schimbe lucrurile în ceea ce privește situația azilelor din România”. 

„Îmi doresc să am un parteneriat real şi constructiv cu societatea civilă şi cu structurile profesionale, patronale şi sindicale reprezentative. Sunt pe deplin conştientă că avem foarte multe de făcut şi sunt hotărâtă să muncesc eficient atât pentru a schimba lucrurile în ceea ce priveşte situația azilelor din România, cât şi pentru realizarea reformelor asumate prin PNRR, în special privind Legea pensiilor speciale, Legea pensiilor şi Legea salarizării”, a scris Simona Bucura-Oprescu, luni, 17 iulie, pe pagina sa de Facebook.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---