Externe

Bilanțul exploziei din Paris. De la ce ar fi pornit incendiul

schedule 22 iun. 2023, 09:40

Bilanțul exploziei din Paris. De la ce ar fi pornit incendiul
Foto: On Demand News/Youtube

O explozie uriașă, urmată de un incendiu, s-a petrecut în centrul Parisului, într-o casă de pe strada Saint-Jacques, unde se afla școala de design „American Academy in Paris” (Academia Americană din Paris). Deflagrația a provocat prăbușirea parțială a unei clădiri și a dus la rănirea a zeci de persoane. Bilanțul provizoriu arată că 37 de oameni au ajuns la spital, dintre care patru se află în stare gravă. Alte două sunt date dispărute și căutate sub dărâmături. Primele informații arată că incendiul ar fi fost cauzat de o scurgere de gaze, însă autoritățile nu au confirmat, pentru moment, afirmațiile. 

Bilanțul exploziei puternice din centrul Parisului

Cu puţin timp înainte de ora 17:00, o explozie puternică a zguduit arondismentul 5 al Parisului, cauzând un incendiu de proporţii. Faţada Academiei Americane din Paris, o şcoală privată de modă şi design, s-a prăbuşit, iar flăcările au cuprins şi alte clădiri învecinate. Imaginile de la fața locului arată cum coloane de fum gros se ridică deasupra districtului și cum strada este blocată de dărâmături.

„S-a auzit un zgomot puternic şi casa a început să se zguduie. Ne gândeam la ce s-ar fi putut întâmpla, credeam că e vreo furtună, dar nu a fost asta. Am aflat după că a fost lângă noi. E oribil”, a povestit un martor. 
„Având în vedere că suntem foarte precauţi cu privire la cauza exploziei care a dus la acest incendiu, am trimis la faţa locului 270 de pompieri din cadrul Departamentului din Paris, dar şi 70 de autospeciale”, a transmis Laurent Nunez, șeful poliției din Paris. 

Autorităţile au declarat că este mult prea devreme să stabilească ce a cauzat explozia, însă primarul districtului a spus că ar fi vorba de o scurgere de gaze. Chiar și martorii au sesizat un miros de gaz cu puţin timp înaintea dezastrului. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9746 RON
0.00020
USD
USD: 4.5756 RON
0.00210
GBP
GBP: 5.8203 RON
-0.00560
HUF
HUF: 1.2905 RON
-0.00250
BGN
BGN: 2.5434 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.0327 RON
0.00430
Convertor valutar

Rezultat: ---