Locale

Încă un rănit în explozia de la Crevedia a murit. Care este bilanțul deceselor în acest moment

schedule 02 oct. 2023, 15:30

Încă un rănit în explozia de la Crevedia a murit. Care este bilanțul deceselor în acest moment
Foto: captura video

Bilanţul exploziei de la staţia GPL din Crevedia a ajuns la 6 morţi după ce un pacient cu arsuri internat la o clinică Lubeck, Germania, a decedat, arată raportul privind victimele transmis luni de Ministerul Sănătăţii.

Patru pacienţi care au suferit arsuri în urma exploziei mai sunt internaţi la clinici din Bruxelles, Milano şi Lubeck. Cel din Lubeck urmează să fie transferată luni în România. Din raportul transmis de Ministerul Sănătății, rezultă următoarele date:

  • Pacienţi internaţi în spitale din străinătate: 4
  • Pacienţi externaţi: 48 : 41 din spitale din România, 7 din spitale din străinătate
  • Pacienţi decedaţi: 6

Cel de-al șaselea deces în urma exploziei de la Crevedia s-a produs pe 30 septembrie. Este vorba despre o persoană cu arsuri pe mai mult de 40% din suprafața corpului. Dintre pacienții internați în străinătate, se află în stare critică unul, care a fost dus inițial la Milano, ce are arsuri pe mai mult de 90% din suprafața corpului. Ulterior, acesta a fost transferat la o clinică din Italia, specializată în tratarea arsurilor. 

„Pacient intubat şi ventilat mecanic. Instabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Stare critică, monitorizat intensiv continuu. A fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor”, afirmă medicii despre acest pacient provenit de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar”.

Un alt pacient cu arsuri pe mai mult de 45% din suprafaţa corpului, aflat tot la Milano, respiră spontan, este stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă, fiind monitorizat intensiv continuu. Şi acesta a fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor.

Un pacient cu arsuri pe mai mult de 15% din suprafaţa corpului se află la Bruxelles, iar un altul, cu arsuri pe mai mult de 30% din suprafaţa corpului se află la Lubeck, în Germania. El urmează să fie transferat într-o unitate medicală din România în cursul zilei de luni. Au fost externaţi pacienţi de la clinici din Berlin - 2, Bruxelles - 1, Graz (Austria) - 2, Viena - 1. Bergen (Norvegia) - 1.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---