Locale

Explozie la magistrala de gaz din Călimănești, în Vrancea. A fost activat Planul roșu de urgență

schedule 21 sept. 2023, 07:42

Explozie la magistrala de gaz din Călimănești, în Vrancea. A fost activat Planul roșu de urgență
Foto: ISU Vrancea

Patru oameni au murit și alți cinci au fost răniți, după ce o magistrală de gaz din localitatea Călimănești, județul Vrancea, a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a fost urmat de o explozie. Din primele informații, se pare că muncitorii care operau un utilaj au atins conducta. A fost activat Planul roșu de urgență. 

Incendiu urmat de o explozie la magistrala de gaz din Călimănești, în Vrancea

Alarma a fost dată azi-noapte, în jurul orei 01:30, oră la care 10 muncitori lucrau pe șantierul autostrăzii A7. La un moment dat, unul dintre utilaje a atins o conductă de gaze. Imediat a urmat explozia. Patru lucrători au murit pe loc, iar alți cinci au fost răniți. Salvatorii au activat Planul roșu. 

„La faţa locului s-au deplasat şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, patru ambulanţe SMURD şi o autospecială de transport persoane şi victime multiple, din cadrul ISU Anghel Saligny a judeţului Vrancea şi cinci ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă”, a declarat Florin Olaru, de la ISU Vrancea.

CNAIR, după explozia din Călimănești: „Meseria este grea și presupune riscuri”

Directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a transmis condolenațe familiilor constructorilor decedați și însănătoșire celor răniți în explozia care a avut loc în noaptea de miercuri spre joi pe Autostrada A7.

„Transmit condoleanțe familiilor constructorilor care și-au pierdut viața în explozia de gaze care a avut loc în această noapte pe șantierul lotului 1 al Autostrăzii Focșani-Bacău. Totodată, doresc însănătoșire grabnică celor care au fost răniți în acest accident. Încă o dată se dovedește că meseria de constructor este grea și presupune riscuri”, a transmis, joi dimineața, Cristian Pistol, directorul CNAIR.

Inspectorii ITM fac cercetări, în urma tragediei

Inspectorul şef al ITM Vrancea, Eliza Botezatu, a declarat, joi, într-o emisiune TV, că inspectorii fac verificări pentru a stabili dacă s-au respectat sau nu normele de securitate şi sănătate în muncă.

„Există o comisie mixtă, dat fiind faptul că este un accident colectiv, vor veni inspectori din cadrul Inspecţiei Muncii Bucureşti”, a spus Botezatu, care a precizat că cercetarea este una amplă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---