Social Externe

Explozie de proporții în portul Derince din Turcia. Zeci de persoane au fost rănite

schedule 07 aug. 2023, 17:44

Explozie de proporții în portul Derince din Turcia. Zeci de persoane au fost rănite
sandsun/Shutterstock

Zeci de persoane au fost rănite în urma unei explozii puternice ce a avut loc astăzi, în portul Derince din Turcia, la 60 de kilometri de Istanbul.

Explozie în portul Derince din Turcia

O explozie puternică a avut loc luni, în jurul orei 14.40 în portul Derince, din Turcia, la aproximativ 60 de kilometri sud-est de Istanbul. În urma deflagrației au fost afectate două silozuri de cereale. Mai multe echipe de pompieri și paramedici au fost trimiși de urgență la fața locului pentru a interveni. În zonă a început să fie tot mai vizibil un fum dens și greu de suportat, potrivit martorilor din apropiere.

Zeci de persoane au fost rănite, iar două persoane se află în stare gravă. Autoritățile presupun că explozia a avut loc în momentul în care o navă cumpăra grâu. În schimb, explozia a fost destul de puternică încât oamenii din jur au intrat în panică din prima secundă, neînțelegând ce se întâmplă.

"A fost un zgomot foarte puternic, am crezut că era cutremur. Este un incident grav, dar este localizat", a declarat primarul oraşului Derince, Zeki Aygün.

La locul exploziei au intervenit zeci de echipaje de pompieri şi ambulanţe, iar autorităţile turce încearcă să identifice care au fost cauzele care au dus la producerea deflagraţiei.

După câteva ore de la incident, guvernatorului Turciei, Kocaeli, Seddar Yavuz, a transmis că explozia s-ar fi produs din cauza "prafului de cereale care provoacă un blocaj".

"Evaluăm că s-a produs din cauza comprimării prafului de cereale, în timpul transferului grâului de pe nave în depozitul de cereale. Avem 10 răniți, doi în stare gravă. În prezent, procesul de răcire continuă și, după cum știți, vremea este foarte caldă acum, dar vom continua până când totul va reveni la normal”, a declarat Seddar Yavuz.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---