Social Locale

Explozie de proporții la Șantierul Naval Midia. Trei persoane au fost rănite

schedule 07 apr. 2023, 10:52

Explozie de proporții la Șantierul Naval Midia. Trei persoane au fost rănite
ZHMURCHAK/Shutterstock

O explozie puternică s-a produs, vineri dimineață, la Șantierul Naval Midia. Trei muncitori au fost răniți în urma incidentului.

Explozie la o navă de pe Șantierul Naval Midia

Incident pe Șantierul Naval Midia. O explozie a avut loc pe o navă de marfă, care se afla în reparații. În urma exploziei, trei persoane au avut de suferit.

"O explozie puternică s-a produs în această dimineață la bordul unei nave sub pavilion Sierra Leone. Nava de transport mărfuri generale se afla pentru reparații în Șantierul Naval Midia.", a transmis conducerea Autorității Navale Române.

La scurt timp de la incident, la fața locului au ajuns de urgență Stația Midia, cu 2 autospeciale cu apă și spumă și 1 echipaj SMURD B. Detașamentul Port, cu 1 autospecială de transport persoane victime multiple. 

Detașamentul Fripis a trimis 1 autospecială cu apă și spumă și un echipaj de descarcerare. Detașamentul Palas cu 1 SMURD C și 2 ambulanțe SAJ.

„Au fost alocate la locul intervenţiei 4 autospeciale de intervenţie, 2 ambulanţe de la ISU şi 2 de la SAJ, un echipaj de transport victime-multiple o maşină de descarcere şi un echipaj C.B.R.N. La faţa locului, s-a confirmat că a fost vorba despre o explozie, neurmată de incendiu şi trei persoane care au fost implicate. Nava e ancorată la doc, se executau reparaţii. Acesta a fost şi motivul pentru care a avut loc explozia: a fost vorba despre o acumulare de gaze, care s-au aprins.”, a declarat Alexandru Costache, șef centru operațional ISU Dobrogea.

Cei trei muncitori care au fost răniți în urma exploziei puternice au fost transportați la spital pentru a primi îngrijirile medicale necesare.

Din ce cauză s-a produs explozia

Potrivit primelor informații, explozia care s-a produs vineri dimineață la Șantierul Naval Midia (Cap Midia), în urmă căreia au fost rănite trei persoane, a fost provocată de o acumulare de gaze și s-a produs în momentul în care se efectuau reparații la o navă. 

Din fericire, explozia nu a fost urmată de un incendiu. Până la moment au fost înregistrate trei victime care au fost rănite. Două dintre acestea s-au ales cu arsuri la nivelul feței, iar a treia este intoxicată cu fum. În urma exploziei nu au fost raportate nici decese. Se presupune că explozia ar fi avut loc la un motor termic.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9768 RON
0.00030
USD
USD: 4.6386 RON
0.01490
GBP
GBP: 5.8873 RON
0.00100
HUF
HUF: 1.2562 RON
-0.00410
BGN
BGN: 2.5446 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.1926 RON
0.02310
Convertor valutar

Rezultat: ---