Social

Explozie urmată de un incendiu puternic în spatele spitalului Robănescu din București. 110 copii au fost evacuați

schedule 26 iul. 2023, 07:03

Explozie urmată de un incendiu puternic în spatele spitalului Robănescu din București. 110 copii au fost evacuați
Foto: ISU Buc. Ilfov

Un incendiu puternic a izbucnit marți seara, în curtea Spitalului Nicolae Robănescu, în strada D. Minca din Capitală, după ce un transformator a explodat, după o pană de curent. 110 copii au fost evacuați și transferați la Spitalul Clinic de Urgență „Maria S. Curie”. Șeful DSU, Raed Arafat, a transmis că nimeni nu a fost rănit și copiii au fost evacuați în siguranță. 

Incendiu puternic în spatele spitalului Robănescu din Bucureşti, după ce un transformator a explodat

Ministerul Sănătății a anunțat că marți seară a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii Robănescu, motiv pentru care unitatea medicală a fost alimentată de generator mai mult de o oră. În momentul revenirii energiei electrice în rețea, transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere. 

Personalul a fost măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din spital și a procedat la evacuarea în siguranță a copiilor internați, a aparținătorilor acestora. 

Operațiunea s-a desfășurat sub coordonarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în acel moment. Ministrul Sănătății a ținut legătura în permanență cu conducerile celor două spitale pentru asigurarea transferului în siguranță al pacienților la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgențe la rezolvarea situației. 

Incendiul s-a manifestat cu flacără violentă și degajari de fum. 110 copii cu dizabilităţi şi personalul medical au fost evacuaţi. Aceştia au fost mutaţi la spitalul Marie Curie. Primul apel la 112 a fost dat la 22.17.

Foto: captura video

„Toți cei 110 de copii au fost transferați în siguranță la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. În momentul de față toți copiii sunt repartizați pe secții. In această seară a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii Robănescu, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de 1 ora. În momentul revenirii energiei electrice în rețea transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere. 
Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranta copiilor internați, a aparținătorilor acestora. Operațiunea s-a desfășurat sub coordoarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv.
Ministrul Sănătății este in legătură permanenta cu conducerile celor doua spitale pentru asigurarea transferului în siguranță al pacienților la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgente pana la rezolvarea situației. Vom reveni cu alte detalii mâine dimineață”, a transmis Ministerul Sănătății.

Rafila: „Nu cred că are legătură cu spitalul. Se mai întâmplă câteodată când sunt pene de curent”

„A fost o foarte bună coordonare între spitalele Robănescu și Marie Curie, am ținut în permanentă legătură cu cele două spitale. Atât la UPU cât și la unele din secțiile unde vor fi tratați a existat o mobilizare încât s-a Mâine după ce nu va mai fi niciun pericol vor fi transferați la Robănescu. După o pană de curent, în momentul în care a revenit curentul s-a produs explozia. Cu siguranță a fost ceva legat de repornirea energiei. 
Ține de furnizorul de energie electrică, nu cred că are legătură cu spitalul. Se mai întâmplă câteodată când sunt pene de curent să fie o supra sarcină care să afecteze aparatele electrice, nu e domeniul meu, nu pot face supoziții. Se va face o anchetă și cu furnizorul de energie electrică se va veni cu o concluzie.Nu sunt informații referitoare la afectarea clădirii”, a declarat la ministrul Sănătății, Alexandru Rafila la Digi24.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 23:30. S-au constituit echipe de verificare pentru a fi siguri că după evacuare toată lumea a ieșit din spital. „Pagubele sunt materiale, transformatorul la care s-a produs incendiu și două autoturisme la care s-a extins. Fără victime și alte pagube”, ISU.

Premierul Marcel Ciolacu a reacționat și el în urma acestui grav incident. „Mulțumesc personalului medical și unităților de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă în această seară în cazul exploziei urmate de incendiu, de la Centrul Clinic de Recuperare „Dr. Nicolae Robănescu”.Cel mai important este că toți copiii și personalul medical sunt acum în siguranță, fiind transferați la Spitalul Clinic de Urgență Marie S. Curie”, a scris Ciolacu pe contul său de facebook.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---