Social

Rafila, despre incendiul de la spitalul Robănescu: „Copiii vor fi transferați înapoi”

schedule 26 iul. 2023, 08:14

Rafila, despre incendiul de la spitalul Robănescu: „Copiii vor fi transferați înapoi”
LCV / Shutterstock

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a venit cu primele declarații, marți noaptea, după ce a avut loc un incendiu la spitalul de copii dr. Nicolae Robănescu din Capitală. Cauza incendiului ar fi o pană de curent care a avut loc în zonă.

Rafila, primele reacții după incendiul de la spital

În urma incendiului care a avut loc la la spitalul de copii dr. Nicolae Robănescu din Capitală, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a venit cu o reacție. Oficialul a spus că incendiul s-a produs de la o pană de curent. Acest lucru a dus la incendierea transformatorului și a două autovehicule care se aflau în apropiere.

În schimb, Rafila spune că este mândru de reacția pe care au avut-o cadrele medicale, care au reacționat prompt și astfel nu s-au înregistrat victime sau mai rău, decese.

„Incendiul a survenit după o pană de curent care a avut loc în zonă timp în care spitalul a funcționat pe generator, iar când curentul a revenit în rețea a dus la incendierea nu numai a transformatorului, ci și a două mașini care se aflau în apropiere, un lucru deosebit de periculos.
Lucrul cel mai important este modul în care a reacționat personalul medical, care a asigurat transportul în siguranță al acestor copii. Sunt copii cu dizabilități mulți dintre ei, spitalul are un profil special, poate unic în România, tratează copii care au boli grave și au nevoie de recuperare. Personalul de acolo este specializat în lucrul cu acești copii și a putut să-i mobilizeze și să-i transfere în siguranță.
Mâine dimineață vom organiza, la prima oră, după ce lucrurile sunt în ordine, transferul acestor copii pentru că au nevoie de instalații speciale de recuperare”, a spus Alexandru Rafila.

Ce spune Rafila despre multiplele incendii din spitale

Ministrul Sănătății a fost întrebat de ce au loc astfel de incidente în spitalele din România, la care Rafila a răspuns că se poate întâmpla oricând, oriunde, dacă vorbim despre energia electrică.

„Când discuți despre distribuție energie electrică, acest lucru se poate în orice instituție unde există un astfel de utilaj. Cred că cel mai important este ca distribuția să se facă în condiții de siguranță. Mentenanța trebuie asigurată de cei care au această responsabilitate.
Noi avem spitale publice vechi, noi am pornit investiții în domeniul sanitar, noi le-am început, sper să le și termine cei care vor veni după noi, pentru că aceste investiții durează câțiva ani”.

Un incendiu puternic a izbucnit marți seara, în curtea Spitalului Nicolae Robănescu, în strada D. Minca din Capitală, după ce un transformator a explodat, după o pană de curent. 110 copii au fost evacuați și transferați la Spitalul Clinic de Urgență „Maria S. Curie”. Șeful DSU, Raed Arafat, a transmis că nimeni nu a fost rănit și copiii au fost evacuați în siguranță. 

„Este vorba de un transformator care a explodat, de la Budimex. Pompierii au asistat la evacuarea a 110 de copii. Au luat foc și două mașini. Nu avem victime, nu avem persoane rănite”, a spus Raed Arafat, șeful DSU.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---