Sănătate

Ministrul Sănătății și Președinta Colegiului Medicilor din București investighează decesele suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon

schedule 12 apr. 2024, 11:58

Ministrul Sănătății și Președinta Colegiului Medicilor din București investighează decesele suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon
LCV / Shutterstock
Ministrul Sănătății și Colegiul Medicilor investighează decesele suspecte de la Terapie Intensivă a Spitalului Sf. Pantelimon.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, împreună cu Președinta Colegiului Medicilor din București, Cătălina Poiană, au demarat o serie de investigații la Spitalul Sf. Pantelimon în urma deceselor suspecte a 17 pacienți de la secția de Terapie Intensivă. Rafila a declarat că dorește să verifice dacă există elemente care să pună sub îndoială calitatea actului medical și a subliniat importanța încrederii reciproce între medici și pacienți pentru asigurarea calității serviciilor medicale.

Anchetele au fost inițiate după ce pacienții de la Terapie Intensivă ar fi primit tratament în doze mult sub cele necesare, iar managerul spitalului a fost informat despre aceste suspiciuni de către directoarea de îngrijiri, după sesizarea unei asistente. În paralel, Cătălina Poiană a menționat că nu au fost primite reclamații din partea familiilor pacienților decedați și a subliniat necesitatea stabilirii rapide a adevărului în acest caz care a șocat opinia publică și corpul medical.

Pe lângă ancheta internă a spitalului, Colegiul Medicilor s-a autosesizat și a început o cercetare, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul București a deschis un dosar penal. Corpul de Control al ministrului sănătății și un reprezentant al Colegiului Medicilor efectuează verificări la spital pentru a clarifica situația.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---