Social Locale

Ministerul Sănătăţii îndeamnă persoanele cu studii medicale să meargă voluntari în Turcia

schedule 07 feb. 2023, 13:43

Ministerul Sănătăţii îndeamnă persoanele cu studii medicale să meargă voluntari în Turcia
Mircea Moira/Shutterstock

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, este în căutare de voluntari pentru a merge în Turcia, persoane cu studii medicale care pot oferi o mână de ajutor în aceste clipe de cumpănă. De asemenea, ministrul a menționat că va organiza o campanie și îi va îndemna pe români să doneze sânge pentru victimele cutremurelor din Turcia și Siria.

Ministerul Sănătății îi îndrumă pe cei cu studii medicale să meargă voluntari în Turcia

Ministerul Sănătății din România sprijină poporul turc care a avut de suferit după groaznicul cutremur care s-a produs luni dimineață. În urma acestuia, mii de persoane au decedat și alte mii au fost rănite, bilanțul fiind în creștere continuă.

Ministerul a mobilizat salvatori profesioniști care vor pleca în Turcia pentru a oferi o mână de ajutor. Autoritățile îi îndeamnă pe cei cu studii medicale și care cred că pot fi de folos să se ofere voluntari pentru a fi aproape de poporul turc. De asemenea, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a menționat că va organiza și campanii de donare de sânge.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a luat legătura cu ambasadorul Turciei în România, Ozgur K. Altan pentru a-i oferi ajutor și sprijin imediat. De asemenea, Ministerul Sănătății se află în legătură și cu ambasada României la Ankara în cazul celor 10 studenți români care urmează să fie repatriați din regiunea afectată de cutremur.

România a pregătit medicamente și materiale sanitare pentru victimele din Turcia

Ministerul Sănătății împreună cu Universitățile de Medicină și Farmacie organizează grupe medicale de voluntari care își doresc să ajute populația din zonele afectate.

"Profesioniștii din Sănătate din România împreună cu Ministerul Sănătății și Universitățile de Medicină și Farmacie, fac un efort pentru a organiza echipe de voluntariat care să poată să se deplaseze în caz de nevoie în zonele afectate din Turcia", a declarat Alexandru Rafila.

Autoritățile au organizat și o campanie de donare de sânge pentru victimele din Turcia și Siria care au nevoie de transfuzii. Medicamente și materiale sanitare au fost pregătite de România pentru a fi trimise în Turcia.

Mai multe informații despre înscrierea medicilor și asistenților medicali în calitate de voluntari pentru echipele necesare acordării de asistență medicală, dar și despre locațiile pentru donarea de sânge se pot obține pe www.ms.ro

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---