Social Politic

AUR protestează împotriva vaccinării obligatorii și cer demisia lui Rafila. Ministerul Sănătății nu a anunțat o asemenea măsură

schedule 17 aug. 2023, 15:34

AUR protestează împotriva vaccinării obligatorii și cer demisia lui Rafila. Ministerul Sănătății nu a anunțat o asemenea măsură
Alianța pentru Unirea Românilor - AUR /Facebook

Susținătorii AUR au organizat un protest, joi, în fața Ministerului Sănătăţii, contra vaccinării obligatorii. Aceștia cer demisia ministrului Alexandru Rafila și susțin că oficialul vrea să introducă imunizarea obligatorie la copii.

AUR protestează contra vaccinării obligatorii

Susținătorii AUR au venit în fața Ministerului Sănătății pentru a protesta contra vaccinării obligatorii, măsură care nici măcar nu există. Aceștia erau înarmați cu pancarte cu mesajele: „Vaccinare egal intoxicare”, „Copiii noştri nu sunt cobaii voştri”.

Unii protestatari purtau tricouri cu însemnul „Frăţia Ortodoxă” şi steaguri cu tricolorul. Aceştia strigau: „Hoţii!”, „Rafila, demisia!”. Manifestanții au solicitat și demisia ministrului Rafila.

„Întotdeauna vom fi împotriva opricărei obligativităţi. Consider că pacientul trebuie să fie informat şi statul trebuie să protejeze cetăţenii, ceea ce nu se întâmplă în România”, a declarat un participant la protest.

Câteva zile în urmă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că strategia națională de vaccinare 2023-2030 nu este și nu va fi obligatorie, ci doar le pune la dispoziție românilor această posibilitate.

"Strategia națională de vaccinare asigură acces echitabil pentru oricine, fără să impună vreo obligativitate. Nici un act normativ elaborat de Ministerul Sănătății nu va impune vaccinarea obligatorie! Acest act medical nu este și nu va fi obligatoriu!", a transmis ministrul Alexandru Rafila.

Rafila a transmis că reprezentanţii AUR sunt absolut iresponsabili lansînd astfel de mesaje false, deoarece vaccinarea nu va fi obligatorie. Specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății susțin că actul normativ nu include indicații cu privire la obligativitatea vaccinării, ba dimpotrivă, oferă acces echitabil la vaccinare pentru români, oricând și la orice vârstă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---