Politic

AUR acuză lideri politici de manipulare în cazul Roșia Montană și depune plângere penală la DNA

schedule 14 mar. 2024, 14:30

AUR acuză lideri politici de manipulare în cazul Roșia Montană și depune plângere penală la DNA
Mircea Moira / Shutterstock
Deputat AUR acuză lideri PNL-PSD de manipulare bursieră în cazul Roșia Montană, depunând plângere la DNA.

Deputatul AUR, Georgel Badiu, a depus o plângere penală la Direcția Națională Anticorupție (DNA) împotriva liderilor politici Marcel Ciolacu, Marcel Boloș și Nicolae Ciucă, acuzându-i de manipulare în contextul procesului intentat de Gabriel Resources împotriva României privind situl minier Roșia Montană. Conform comunicatului de presă al partidului, acțiunile menționate ar avea un caracter penal, legat de informațiile diseminate în spațiul public care au condus la creșterea acțiunilor companiei Gabriel Resources la bursa din Toronto.

AUR susține că declarațiile liderilor PNL-PSD au influențat piața bursieră, determinând o dublare a prețului acțiunilor companiei într-o lună, ceea ce ar fi adus profituri semnificative unor persoane informate. Deputatul Badiu a menționat că această situație ar putea atrage răspunderea penală pentru infracțiunea de folosire a funcției în scopul favorizării unor persoane, conform articolului 301 din Codul Penal.

În sesizarea depusă la DNA, AUR a evidențiat că diseminarea declarațiilor de presă poate fi considerată o acțiune de dezinformare și știri false, având potențialul de a îmbrăca caracter penal. Partidul a solicitat astfel investigarea acestor acuzații și luarea măsurilor legale corespunzătoare.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---