Social Politic

AUR a publicat datele personale a 20.000 de utilizatori. Ce amendă riscă partidul

schedule 22 aug. 2023, 14:56

AUR a publicat datele personale a 20.000 de utilizatori. Ce amendă riscă partidul
LCV / Shutterstock

Gafa făcută de partidul AUR. Aplicația de mobil a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a făcut publice datele personale a circa 20.000 de utilizatori.

AUR riscă o amendă considerabilă din cauza unei greșeli

Peste 20.000 de utilizatori ai platformei Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) s-au trezit cu datele personale făcute publice. Autorităţile s-au autosesizat şi au început o anchetă.

Autoritatea Naţională pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal a început cercetările pentru a stabili cum a fost posibil o asemenea întâmplare, de unde a pornit şi care ar fi consecinţele ei.

Partidul este pasibil de a fi amendat cu peste 20 de milioane de euro, dacă se va adeveri vinovăția celor din AUR. Până atunci, se așteaptă concluziile anchetei.

Mesajul transmis de partidul AUR

"Vă mulțumim pentru că ne-ați semnalat problema de securitate informatică depistată de specialiștii dumneavoastră în structura aplicației aur.mobi. Am reușit, și datorită mesajului pe care ni l-ați transmis, să eliminăm rapid o imperfecțiune a aplicației noastre și să oferim în final utilizatorilor noștri o soluție mai bine securizată.
Vă informăm că am contactat firma care a realizat aplicația și am solicitat neîntârziat o verificare completă a softwareului.
Urmare a demersurilor inițiate, compania producătoare a confirmat existența unei breșe de securitate apărute în urma unei actualizări.
Timp de 24 de ore vom suspenda funcționarea aplicației pentru utilizatori pentru face toate testele de securitate și a fi siguri ca nu mai exista breșe similare.
Este destinul fiecărui proiect IT să devină stabil și sigur doar după încercări repetate și mai ales după o perioadă în care funcționează în regim real. Am fost foarte entuziaști la început, acum suntem mult mai atenți și urmărim în timp real parametrii de siguranță ai aplicației noastre.
Îi asigurăm pe toți utilizatorii aplicației aur.mobi că am realizat acest proiect inovator cu cele mai bune intenții și cu dorința sinceră de a elimina orice barieră între ei și structurile partidului.
Vom dezvolta în continuare instrumente web care să le permită românilor să ne transmită în timp real opiniile și sugestiile lor, pentru a putea armoniza în permanență strategia politică a partidului cu dorințele și viziunile oamenilor pentru care lucrăm"

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---