Social Sănătate

Rafila, despre legea salarizării: „E nevoie de o corecţie legată de serviciul de gardă”

schedule 02 nov. 2023, 10:57

Rafila, despre legea salarizării: „E nevoie de o corecţie legată de serviciul de gardă”
LCV / Shutterstock

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că își dorește ca noua legea a salarizării să aducă o corecție cu privire la serviciul de gardă, care este plătit cu salariul de acum 5 ani.

Ce spune Rafila despre legea salarizării

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat că a purtat discuții cu sindicatele cu privire la coeficienții pentru salarizare pentru fiecare categorie de personal care lucrează în domeniul sănătății, nu doar pentru medici și asistenți medicali, dar și pentru cei acei angajați care fac activități conexe și de care este nevoie tot mai mult. În această categorie sunt incluși un fizician care lucrează într-un serviciu de radioterapie și care ar trebui să fie plătit corespunzător.

Rafila spune că această corecție ar trebui aplicată și în cazul serviciului de gardă, deoarece acolo oamenii sunt plătiți cu salarii stabilite încă de acum cinci ani.

"Propunerile au fost trimise la Ministerul Muncii de mult timp, așteptăm și noi o variantă consolidată a acestei legi. Ea sigur va fi trecută prin Parlament pentru că e o lege foarte importantă. Ce corecții ar putea să aducă?
În primul rând această corecție legată de serviciul de gardă, care în acest moment este plătit la nivelul salariului de acum 5 ani, din 2018, adică nu este plătit la nivelul salariului pe care omul îl primește în momentul de față, ci la un salariu mult mai mic, iar plata gărzii nu e stimulativă din punctul acesta de vedere”; a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Oficialul a mai subliniat că în prezent, persoanele care fac gardă sunt plătite mai puțin decât cele care lucrează pe timpul zilei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---