Sănătate

Florin Piersic transferat la Spitalul Foișor pentru tratament ortopedic în urma diagnosticului de septicemie

schedule 09 mai 2024, 11:04

Florin Piersic transferat la Spitalul Foișor pentru tratament ortopedic în urma diagnosticului de septicemie
sursa foto: pagina personala Facebook
Florin Piersic, diagnosticat cu septicemie, va fi transferat pentru îndepărtarea protezei de genunchi; starea sa este stabilă.

Actorul Florin Piersic, diagnosticat cu septicemie, va fi transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor pentru a i se scoate proteza de genunchi, a declarat managerul Institutului „Matei Balș”, Cătălin Apostolescu. Transferul de la Institutul „Matei Balș” la Spitalul Foișor este necesar pentru îndepărtarea sursei de infecție și va fi urmat de continuarea tratamentului procesului infecțios.

Conform declarațiilor medicilor, actorul este stabil, dar situația sa medicală este complicată de vârsta și bolile cronice. Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș”, a subliniat că, deși starea actorului nu este gravă, este vorba despre un pacient vulnerabil care necesită supraveghere atentă. Marinescu a contrazis informațiile anterioare care sugerau că viața actorului este în pericol iminent.

Florin Piersic a fost inițial internat la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca, unde a suferit o intervenție de extragere a sondelor unui stimulator cardiac. Ulterior, a fost transferat la București cu un elicopter SMURD. Medicii au indicat că infecția ar putea avea legătură cu un stafilococ sensibil la antibiotice, prezent pe piele, pe fondul imunității scăzute a actorului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9751 RON
0.00050
USD
USD: 4.5879 RON
-0.01070
GBP
GBP: 5.8059 RON
-0.00650
HUF
HUF: 1.2827 RON
0.00690
BGN
BGN: 2.5437 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.046 RON
0.02730
Convertor valutar

Rezultat: ---