Social

Rafila, reacţie la cazul din spitalul de Psihiatrie din Murgeni: „Nu ar mai trebui să rămână în funcţie”

schedule 27 nov. 2023, 08:09

Rafila, reacţie la cazul din spitalul de Psihiatrie din Murgeni: „Nu ar mai trebui să rămână în funcţie”
LCV / Shutterstock

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a venit cu o reacție cu privire la cazul de la spitalul de Psihiatrie din Murgeni, unde trei pacienți au decedat, iar alți 29 au ajuns la spital. Oficialul spune că managerul spitalului nu ar trebui să rămână în funcție.

Ce spune Rafila despre cele întâmplate la spitalul de Psihiatrie din Murgeni

Trei persoane au decedat, iar alte 29 au ajuns la spital după ce au mâncat o pomană cu pangasius primită în unitatea medicală de la o mănăstire. Autopsiile celor trei persoane care au decedat sunt gata și au fost transmise deja procurorilor. 

Cei 29 de pacienți sunt internați în spital și prezintă simptome de toxiinfecţie alimentară, iar procurorii încearcă să alfe circumstanțele în care a avut loc întreaga poveste.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a venit și el cu o reacție pe marginea acestui caz. Oficialul spune că managerul spitalului de Psihiatrie din Murgeni, Ionel Carp, ar trebui demis din funcție, însă această decizie revine primarului orașului Murgeni, deoarece unitatea sanitară se află în subordinea sa.

“Această neglijență a dus la apariția unei îmbolnăviri la mai mulți dintre pacienți și chiar la decesul unora dintre ei. (…) Nu s-a confirmat cauza, dar în mod evident că a existat un sindrom digestiv cu grețuri, cu vărsături, care a urmat consumului unor alimente.
Deci eu înțeleg că nu s-a decelat agentul sau se caută în continuare, dar până la urmă examenul medico-legal va confirma pentru fiecare dintre acești pacienți cauza decesului, iar probabilitatea ca această cauză a decesului să fie legată de consumul de alimente este foarte mare”, a spus Alexandru Rafila, sâmbătă, în cadrul unei declarații de presă.

Ce spune comerciantul care a vândut peștele la Mănăstirea Murgeni

Comerciantul care a vândut peştele pangasius la Mănăstirea Murgeni susține că este sigur că marfa lui nu a putut cauza moartea pacienţilor de la spitalul de Psihiatrie.

Acesta spune că sursa de toxiinfecție nu ar fi peștele pangasius, atâta timp cât a vândut produsul şi la mânăstire, dar şi altor persoane, cantităţi mari de peşte, şi până acum nu au existat plângeri, în afară de spitalul de Psihiatrie.

Totodată, comerciantul spune că el vinde pangasius şi alte produsele în mod legal, cu factură. Anchetatorilor li s-au transmis deja rezultatele autopsiei.

Pe marginea acestui caz s-a deschis un dosar pentru ucidere din culpă şi urmează cercetări pentru a stabili cine va fi tras la răspundere pentru moartea celor 3 persoane, dar și pentru cei 29 de pacienți ajunși la spital.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---