Social

Tânăra care a născut pe trotuar, în fața spitalului din Urziceni, vrea să meargă în instanță. Bunica ei: „Este traumatizată”

schedule 05 aug. 2023, 08:26

Tânăra care a născut pe trotuar, în fața spitalului din Urziceni, vrea să meargă în instanță. Bunica ei: „Este traumatizată”
Foto: Captura Observator News

Tânăra de 24 de ani, care a născut pe trotuar, în fața spitalului din Urziceni, a fost externată împreună cu fetița sa. Cele două se simt bine, însă, spune mama, trauma o va urmări toată viața. Între timp, apar noi dezvăluiri despre ce se întâmplă în unitatea medicală acum aflată în vizorul autorităților. Un medic a fost înregistrat în timp ce țipă, umilește și jignește un pacient și rudele sale. „Mori, ce dacă mori?”, îi spune doctorul unei femei care cere ajutor. 

Trauma tinerei care a născut pe trotuar, în fața spitalului Urziceni

Cazul tinerei care naște pe trotuar, în curtea spitalului, fără niciun ajutor din partea medicilor sau asistentelor, este revoltător. Așa a venit pe lume Sonia, o fetiță care a fost nevoită de soartă să se lupte încă din prima zi de viață. Vineri seară a fost externată împreună cu mama sa, ambele fiind bine. Pentru chinul prin care a trecut, tânăra vrea să dea în judecată unitatea medicală.

„Este o minune de la Dumnezeu, ce n-a putut să facă un om. Te duci la urgenţe şi să nu-ţi acorde niciun ajutor, să nu-ţi dea niciun ajutor, să nu-ţi aducă nici măcar o pătură să învelească copilul. Bebeluşul este bine pentru că l-a ajutat Dumnezeu”, a declarat bunica Soniei, pentru Observator.
„Ne-a spus doar: Eu vă sun la salvare, n-am ce să vă fac. Ne-a spus: Duceţi-vă la poartă că acolo vine salvarea. Pe doamna asistentă am trezit-o din somn. Este traumatizată. Îi era frică să nu moară şi ea şi copilul. Ea rămâne cu o traumă şi o frică”, a continuat aceasta. 

Managerul spitalului, medicul și asistenta care erau de gardă au fost sancționați. Raportul DSP Ialomița a arătat că mama de 24 de ani nu a fost consultată de niciun medic, însă parafa lui a fost folosită pe fișa pacientei.

„Structura spitalului e una, serviciile sunt altele. Nu vrem să închidem spitale. Şi oamenii din Urziceni au nevoie de servicii medicale, nu de un loc unde să se ducă şi să nu găsească pe nimeni”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Cazurile nu sunt izolate; alte episoade șocante care au avut loc la spitalul Urziceni

În spitalul din Urziceni, astfel de cazuri nu sunt izolate. Într-o înregistrare, un medic țipă și umilește o pacientă. 

Medic: „Ce aţi făcut doamnă pentru 56 frecvenţa? Ce aţi făcut? Mori bunică, ce dacă mori? Nu eşti nici prima nici ultima, toţi murim, nu trăim niciunul."

Pacientă: „Vă rugăm să ne duceţi acasă înapoi." 

Medic: „Da sigur, că am eu ambulanţă. Te duci cu ambulanţa, te duci pe picioarele tale."

Medic: „Nu eşti în stare să te duci să ţi-o duci, atunci cumpără-i colivă."

Aparţinătorul unui pacient: „Nu pot să plec să o las acum aşa."

Medic: "Nu doamnă, o luaţi şi o duceţi unde ştiţi. Ţi-o duci şi ţi-o tratezi pe cont propriu, ţi-am spus unde să o duci, ţi-o iei de mână şi te duci, nu sunt eu datoare să ţi-o duc."

Aparţinătorul unui pacient: „E vie, nu e moartă, dă din mâini, dă din picioare, nu e în comă."

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---