Social Locale

Ministrul Sănătății, reacție la cazul femeii care a născut în fața Spitalului Urziceni: ”O situație incredibilă”

schedule 02 aug. 2023, 07:47

Ministrul Sănătății, reacție la cazul femeii care a născut în fața Spitalului Urziceni: ”O situație incredibilă”
LCV / Shutterstock

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a venit cu o părere legat de cazul femeii care a născut în fața Spitalului Urziceni. Oficialul a spus că situația este incredibilă și ceea ce s-a întâmplat este o reală discriminare, mai ales că spitalul se află în procedură de acreditare a calității serviciilor medicale.

Ce spune ministrul Sănătății despre cazul femeii care a născut în fața Spitalului Urziceni

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre cazul femeii care a născut în fața Spitalului Urziceni. Acesta spune că acest caz reflectă situația spitalului, care nu este condus cum trebuie. Rafila a criticat atitudinea medicilor care au reacționat neprofesional la urgența femeii.

”Este o situație incredibilă, din punctul meu de vedere și reflectă, în primul rând, că acel spital nu este condus, aici nici nu mai discutăm despre management defectuos. Este evident că în momentul în care este cineva care apelează la serviciile spitalului în compartimentul Primiri Urgențe și acolo nu este nimeni, probabil o persoană care doarme, acela nu e compartiment de Primiri Urgențe, acela este un spațiu unde cineva începe să strige că are nevoie de ajutor și i se răspunde că eventual poate să sune la 112”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății spune că atitudinea medicilor este rușinoasă și neprofesională față de femeia care a născut chiar în fața spitalului și care nu a primit ajutorul cuvenit. Autoritățile au și pornit o anchetă în acest caz. Ba mai mult, spitalul Urziceni se află și în procedură de acreditare a calității serviciilor medicale.

”Nu este deloc în regulă. Știți bine că noi am reacționat încă de ieri și astăzi am continuat să investigăm această situație. Direcția de Sănătate Publică a verificat în cursul zilei de astăzi care este corespondența între structura aprobată a Spitalului și serviciile pe care dânșii spun că le fac și realitatea structurii de personal din această unitate.
Acest spital, culmea, se află în procedură de acreditare a calității serviciilor medicale. Ei au rezolvat mult mai simplu. Nu mai fac servicii medicale și în felul acesta toate lucrurile sunt rezolvate. E incredibil!”, a precizat Alexandru Rafila.

Rafila acuză spitalul de discriminare

Oficialul a menționat că tinde să o creadă pe femeia care a născut în condiții inumane, deoarece firul evenimentelor se leagă după spusele ei. Femeia a fost îndemnată să sune la 112, iar Rafila a criticat dur atitudinea personalului medical care a refuzat să acorde primul ajutor unui pacient.

”Eu înclin să cred că poziția acestei mame este cea adevărată, pentru că lucrurile se leagă foarte clar. Din ceea ce știam noi ieri, că a fost îndrumată către Ambulanță și s-a sunat la 112 din incinta acestui spital, e clar că lucrurile s-au întâmplat așa. Și acest refuz, că discut despre un refuz de a acorda o minimă asistență medicală este de neconceput.”, a mai afirmat ministrul.

Rafila spune că acesta este un act de discriminare, iar reacția primăriei în urma acestui caz a fost total nepotrivită.

„În plus, toată această poveste, reacția managementului acestui spital, a primăriei mi se pare total nepotrivită, iar această discriminare care este pe față până la urmă față de o persoană care este dintr-o altă etnie este inacceptabilă”, a mai spus Alexandru Rafila.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---