Social

Ciolacu, atenționare pentru Rafila: „Sunteți în contratimp cu Planul Naţional de Combatere a Cancerului”

schedule 20 iul. 2023, 15:19

Ciolacu, atenționare pentru Rafila: „Sunteți în contratimp cu Planul Naţional de Combatere a Cancerului”
LCV / Shutterstock

Premierul Marcel Ciolacu a lansat un avertisment la adresa ministrului Sănătății. Acesta solicită adoptarea normelor pentru Planul Național de Combatere a Cancerului în ședință de Guvern, săptămâna următoare.

Ciolacu, ultima strigare pentru Rafila în cazul Planului Național de Combatere a Cancerului

Marcel Ciolacu a bătut un apropo la adresa ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, și l-a atenționat că mai are la dispoziție o săptămână pentru a preda Planul Naţional de Combatere a Cancerului.

„Domnul ministru Rafila, şi dumneavoastră vă aflaţi contratimp cu adoptarea normelor la Planul Naţional de Combatere a Cancerului”, a subliniat premierul Marcel Ciolacu în şedinţa de Guvern.

Ansamblul legislativ care însumează normele cu privire la planul pentru combaterea cancerului este deja pus în transparenţă publică, iar premierul român a mai menționat că dorește ca săptămâna viitoare să fie adoptate modificările în şedinţa de Guvern. 

De asemenea, Ciolacu le-a solicitat miniștrilor să încheie renegocierea PNRR până la finalul lunii august. Liderul PSD susține că toţi miniştrii care coordonează reforme trebuie să tragă mai mult pentru a reajusta proiectele, pe semne că nu vor exista concedii. 

„Avem şi alte probleme importante, tot până la sfârşitul lunii august trebuie să finalizăm renegocierea PNRR. Toţi miniştrii care coordonează reforme trebuie să facă un efort pentru a regândi priorităţi şi a reajusta proiecte”, a susținut premierul Marcel Ciolacu în ședința de Guvern, joi. 

Premierul a solicitat susținerea Băncii Mondiale

Potrivit unui acord al Guvernului cu Comisia Europeană, România este obligată să crească taxele pentru a asigura un deficit bugetar descendent în 2023 și 2024. Această obligație vine în urma unui acord cu Bruxellesul pentru depășirea țintei de deficit.   

De asemenea, Marcel Ciolacu, a mai menționat că România își dorește să aibă parte de susținerea Băncii Mondiale în continuare, mai ales cu privire la proiectele majore de investiții, mai ales în domeniul infrastructurii.

Premierul a solicitat Băncii Mondiale să acorde susținere în continuare pentru a putea fi finalizate marile reforme asumate de România prin PNRR, mai ales în ceea ce privește reforma pensiilor și cea a salarizării bugetare.

Delegația Băncii Mondiale a subliniat că la nivel instituțional există toată deschiderea pentru colaborarea cu autoritățile române în scopul avansării cât mai rapide a acestor reforme vitale pentru viitorul României”, potrivit Guvernului.

Anterior, Banca Mondială a oferit asistență pentru realizarea unor reforme importante, ca de exemplu reforma pensiilor speciale, dar și reforma pensiilor publice.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---