Politic

PSD vrea plecarea Ralucăi Turcan după scandalul azilelor groazei, însă Iohannis se opune: „Demisiile politice au fost suficiente pentru moment”. Reacția ministrului PNL

schedule 18 iul. 2023, 07:02

PSD vrea plecarea Ralucăi Turcan după scandalul azilelor groazei, însă Iohannis se opune: „Demisiile politice au fost suficiente pentru moment”. Reacția ministrului PNL
Foto: Raluca Turcan/Facebook

PSD a scos în ring două femei pentru a prelua Ministerul Muncii și cel al Familiei, anume Natalia Intotero și Simona Bucura Oprescu. Cele două ar putea fi numite pănă la finalul săptămânii la ministerele lăsate libere de Marius Budăi și Gabriela Firea. Dar scandalul azilelor groazei este departe de a se termina. Premierul Marcel Ciolacu mai așteaptă și alte demisii, cum ar fi cea a Ralucăi Turcan. Președintele Klaus Iohannis, însă, nu, considerând că sunt suficiente demisiile de până acum. 

Reacția Ralucăi Turcan (PNL) după demisia cerută de PSD

După o ședință crucială care a durat mai puțin de o oră, social-democrații au votat două femei în Guvern: Simona Bucura Oprescu în locul lui Marius Budăi la Ministerul Muncii și Natalia Intotero la Ministerul Familiei, loc lăsat vacant în urma demisiei Gabrielei Firea.

La jumătatea acestei săptămâni, Simona Bucura Oprescu şi Natalia Intotero vor prelua, cel mai probabil, portofoliile, după ce vor depune juraământul la Cotroceni.

„Două doamne atât cu activitate și politică, și cu activitate în Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu, premier și președintele PSD.

PSD vrea plecarea Ralucăi Turcan

Iar dacă PSD și-a rezolvat problemele politice, „eliminând” vinovații din grupul lor de la conducere, acum rămâne ca PNL să facă același lucru cu Raluca Turcan, un nume așteptat să completeze lista demisiilor de onoare în cazul azilelor groazei.

„Azi mi-au venit foarte multe hârtii după multe controale. Sunt ferm convins că în zilele urmatoare vor fi suficiente destituiri peste tot unde au existat nereguli. Haideţi să vedem toate documentele, eu nu am cerut nici demisia domnului Budăi, nici a doamnei Firea. Aş dori să văd toate documentele, să vedem ce implicări sunt ale celor care au condus Ministerul Muncii”, Marcel Ciolacu. 

Premierul s-a sfiit să dea un nume direct, în schimb Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al social-democraților, a spus-o direct. 

„Doamna Raluca Turcan este la fel de vinovată ca Marius Budăi, doamna Turcan fiind una dintre persoanele care au avizat azile groazei ar trebui să facă un pas în spate. Este un gest de demnitate politică, nu o acuz dar şi-a asumat să avizeze un azil care s-a transformat într-unul al groazei. Domnul Budăi a înţeles să îşi dea demisia de onoare, doamna Turcan, nu”, Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al PSD.


De la Cotroceni, șeful statului vede lucrurile diferit. El consideră că au fost destul demisii până acum, explicând că ținta sunt, de fapt, persoanele care efectiv s-au făcut vinovate de ororile prin care au trecut bătrânii. 

„Demisiile politice au fost suficiente pentru moment. Este momentul să se găsească toate persoanele care efectiv s-au făcut vinovate pentru grozaviile făcute”, a explicat Klaus Iohannis. 

Reacția Ralucăi Turcan

Raluca Turcan a semnat, în urmă cu doi ani, avizul de acreditare pentru asociația lui Ștefan Godei, patronul azilelor groazei din Voluntari.

„La momentul acreditării centrului din Voluntari toate lucrurile erau în regulă din punctul de vedere al formalităților legale. (...) Oricine intervine pentru a acoperi nereguli în activitatea unor astfel de centre, pentru a ascunde nerespectarea obligațiilor în derularea activității, sau pentru a bloca aflarea adevărului, trebuie să plătească. Sunt ferm convinsă că ancheta va scoate la iveală cine se face vinovat de astfel de lucruri și că făptuitorii vor fi pedepsiți”, s-a apărat Raluca Turcan.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---