Politic

SURSE Ciolacu ar vrea să reducă numărul de ministere, de secretari de stat și de agenții

schedule 15 mai 2023, 17:40

SURSE Ciolacu ar vrea să reducă numărul de ministere, de secretari de stat și de agenții
LCV / Shutterstock

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, și-ar dori să reducă numărul de ministere, de secretari de stat și de agenții, potrivit unor surse de la vârful partidului. Ciolacu ar urma să aibă o discuție cu fiecare ministru în parte cu privire la reducerea numărului de ministere și de secretari de stat, iar deciziile ar urma să fie luate de comun acord.

Ciolacu vrea să reducă numărul ministerelor

La momentul actual, Guvernul are 21 de ministere. Presa a transmis că în Guvern ar exista în prezent nu mai puțin de 114 secretari de stat, pe lângă care se adaugă și cei 86 de șefi de agenții și companii naționale.

Potrivit eventualului scenariu de reducere a numărului de ministere, protocolul care a fost încheiat între PNL și PSD în decembrie 2021 nu va mai putea fi respectat.

Acest protocol între cele două partide prevedea ca majoritatea ministerelor existente să rămână la partide în formula actuală. Tot ce ar urma să se schimbe sunt doar patru ministere. Prin urmare, începând din data de 25 mai, Marcel Ciolacu de la PSD ar urma să fie premier, PNL va lua un post de vicepremier, iar ministerul Justiției și ministerul Fondurilor Europene trec la PSD. PNL ar prelua ministerul Transporturilor și ministerul Finanțelor.

În cazul în care această reducere se va înfăptui și vor rămâne mai puține ministere și mai puțini secretari de stat, atunci PNL și PSD vor fi nevoiți să negocieze fiecare la ce portofoliu renunță.

PSD și PNL au luni și marți ședințe decisive pentru rotativa guvernamentală, iar cei doi lideri Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă urmează să ia mandatele pentru negocierea finală. Se presupune că există toate indiciile că nu va fi respectat protocolul coaliției, deoarece Marcel Ciolacu vrea mai puține ministere.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---