Social Locale

Polițiștii ies în stradă. Sindicatele anunță un miting împotriva creșterii vârstei de pensionare

schedule 26 iun. 2023, 17:13

Polițiștii ies în stradă. Sindicatele anunță un miting împotriva creșterii vârstei de pensionare
Cristi Croitoru/Shutterstock

Sindicatul Polițiștilor Europeni – EUROPOL, Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare – SNPP și Sindicatul Național al Grefei Judiciare – DICASTERIAL au anunțat că vor desfășura un protest, marți, 27 iunie 2023, de la ora 11.00, în fața Parlamentul României, la Parcul Izvor.

Sindicatele de polițiști ies la miting în fața Parlamentului

Reprezentanții celor trei sindicate au anunțat că organizează un protest împotriva modificării pensiilor militare și a celor de serviciu ale grefierilor, dar și pentru eliminarea tuturor inechităților salariale, restanțelor, plafonărilor și amânărilor care au fost impuse de Guvernul României din anul 2010.

Polițiștii, lucrătorii din penitenciare și grefierii vor ieși în stradă marți, 27 iunie 2023, de la ora 11.00, în fața Parlamentul României, la Parcul Izvor, pentru a-și striga nemulțumirile.

Sindicatele nu sunt de acord cu creșterea vârstei de pensionare de la 60 la 65 de ani, așa cum este și pentru restul angajaților, din cauza că ”este lipsită de orice fundament obiectiv”, iar ”speranța de viață a polițiștilor și polițiștilor de penitenciare din operativ este de 58 de ani”.

Coaliția PSD-PNL vrea creșterea vârstei de pensionare

”Orice inițiativă de creștere a vârstei de pensionare poate fi luată în discuție doar la pachet cu adoptarea unor măsuri concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă, ocuparea posturilor vacate, eliminarea riscurilor și a bolilor profesionale, care să determine creșterea speranței de viață. Prin aceste modificări, România va deveni țara cu cele mai nefavorabile condiții de pensionare din blocul NATO”, mai susțin sindicaliștii.

Coaliția de guvernare PSD-PNL a propus creșterea vârstei de pensionare pentru mai multe categorii de angajați de la stat cu scopul de a îndeplini țintele asumate în programul PNRR discutat cu Comisia Europeană.

Parlamentul dezbate un proiect de lege care se referă la pensiile speciale și pensiile de serviciu. Acesta urmează să intre la votul decisiv din Camera Deputaților.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---