Social

Protest la sediul PNL. Poliţiştii din penitenciare și-au strigat nemulțumirile

schedule 09 aug. 2023, 16:26

Protest la sediul PNL. Poliţiştii din penitenciare și-au strigat nemulțumirile
Cristi Croitoru/Shutterstock

Poliţiştii din penitenciare au protestat, astăzi, în faţa sediului central al Partidului Naţional Liberal. Angajații și-au exprimat nemulțumirea faţă de măsurile de austeritate pe care Guvernul are în plan să le adopte.

Poliţiştii din penitenciare au protestat contra măsurilor de austeritate

Polițiștii din penitenciare au ieșit, miercuri, în stradă și au protestat. Aceștia s-au îndreptat spre sediul central al PNL pentru a-și striga nemulțumirea în legătură cu măsurile de austeritate pe care Guvernul intenționează să le adopte.

„Ordonanţa de austeritate pe care vrea să o emită Guvernul actual duce în colaps cel puţin Poliţia Română, pe care o reprezint", a spus vicepreşedintele Sindicatului Democratic al Poliţiştilor Sidepol, Gabriel Gârniţă.

Acesta a mai menționat că MAI are un deficit de aproximativ 30.000 de angajaţi.

„Dacă aceste funcţii s-ar radia, (...) nu vom mai avea posibilitatea să reducem acest deficit mai ales în contextul în care la şcolile de poliţie şi Academia de Poliţie procentul de ocupare a funcţiilor a fost undeva la 50% din cele scoase la concurs, prin urmare nimeni nu mai este atras să vină în acest sistem şi aceşti guvernanţi nu fac nimic altceva decât să adâncească acest deficit. În momentul de faţă un poliţist lucrează pentru patru-cinci colegi care lipsesc din sistem pe o salarizare de mizerie, cu o predictibilitate privind legea pensiilor care nu mai poate fi luată în calcul, pentru că aţi văzut ce se întâmplă la CCR - pentru unii mumă, pentru alţii ciumă, pentru magistraţi se poate, pentru poliţişti nu", a afirmat Gârniţă.

Poliţiştii de penitenciare protestează şi în faţa sediului central al PSD

Potrivit acestuia, legea pensiilor şi ordonanţa pe care Guvernul vrea să o adopte pentru a reduce cheltuielile bugetare reprezintă măsuri „populiste", care vor afecta toată economia ţării. De asemenea, liderul sindical a mai precizat că decizia CCR în legătură cu creşterea vârstei de pensionare este discriminatorie.

„Toate măsurile pe care le-a ia Guvernul, cât şi cele de dinainte sunt măsuri antinaţionale", a adăugat Mircea Dogaru de la Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate.

Poliţiştii din penitenciare au protestat cu mesaje precum: „Ne 'luaţ' pâinea de la gură", „'Trataţine' cu respect 'V-ă' custodiem foştii colegi de partid corupţi care 'iau' furat pe români", PNL=PSD=Austeritate. 'Naţi' învăţat nimic din greşelile trecutului. Austeritate=Traian Băsescu&Emil Boc. Austeritate = moştenirea şi destinul PDL".

Protestatarii au legat franzele de gardul sediului central al PNL și au argumentat că au ales să scrie cuvintele în ghilimele incorect, pentru ca mesajele să fie înţelese de „plagiatorii şi politicienii care au terminat facultatea înaintea liceului". Poliţiştii de penitenciare protestează şi în faţa sediului central al PSD.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---