Sănătate

Rafila, avertisment despre epidemia de gripă: „Avem şi câteva decese”

schedule 30 ian. 2024, 07:39

Rafila, avertisment despre epidemia de gripă: „Avem şi câteva decese”
Alexandra Pandrea/Shutterstock

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că numărul cazurilor de gripă a crescut semnificativ în ultima perioadă și s-au înregistrat decese din cauza bolii.

Rafila, despre epidemia de gripă din România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că numărul virozelor va începe să scadă peste o săptămână. De asemenea, oficialul spune că nu există semnale din farmacii potrivit cărora ar fi penurie de medicamente precum antitermice sau antiinflamatorii.

”Avem şi câteva decese (cel puțin 40 - n.red) înregistrate în urma acestei infecţii în cursul sezonului, iar acum ne aflăm în a treia săptămână de creştere consecutivă abruptă, care probabil va depăşi media multianuală. O să vedem rezultatele raportării de joi, ca să ştim unde ne aflăm.
Este, de fapt, un sezon superpozabil faţă de sezonul anterior, cu o diferenţă care este legată de momentul în care această creştere s-a produs. Anul trecut, această creştere s-a înregistrat cu trei săptămâni mai devreme decât în acest an. Opinia mea şi a colegilor care lucrează în zona de epidemiologie este că, începând de peste încă o săptămână, numărul acestor viroze va începe să scadă, este o evoluţie aşteptată”, a afirmat Alexandru Rafila, luni seară, la TVR Info.

Totodată, ministrul Sănătății a menționat faptul că în aplicare sunt puse măsurile stabilite în timpul pandemiei de COVID-19, cu scopul de a stagna extinderea virozelor în spitale.

”Până la urmă, măsurile luate la nivelul unităţilor sanitare, inclusiv limitarea vizitelor în unităţile sanitare, nu sunt luate decât ca să protejeze pe de o parte personalul medical, pe de altă parte pacienţii, iar unităţile sanitare au un plan pe care l-am spus în funcţiune încă din timpul pandemiei COVID, încât pacienţii cu viroze respiratorii să fie separaţi, dacă se poate, grupaţi şi separaţi de restul celorlalţi pacienţi”, a mai adăugat Rafila. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---