Social

Reacția lui Rafila, după ce premierul Ciolacu i-a cerut schimbări la CNAS: ”Nu vreau să detaliez. E un drum, nu o decizie”

schedule 04 aug. 2023, 15:02

Reacția lui Rafila, după ce premierul Ciolacu i-a cerut schimbări la CNAS: ”Nu vreau să detaliez. E un drum, nu o decizie”
LCV / Shutterstock

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a venit cu o reacție după ce premierul Marcel Ciolacu i-a solicitat restructurarea CNAS. Oficialul a declarat că reorganizarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate presupune multă muncă și birocrație și că presupune ”un drum, nu o decizie”.

Rafila, reacție la cerința premierului Ciolacu de a reorganiza CNAS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a venit cu un răspuns, după ce premierul Marcel Ciolacu i-a solicitat acestuia reorganizarea Casei Naționale de Asigurări și Sănătate. Oficialul a declarat că această modificare nu este una simplă și presupune un drum mai lung, nu doar o simplă decizie.

Pentru reorganizarea Casei Naționale de Asigurări și Sănătate este nevoie de un plan și stabilirea mai multor detalii.

”Nu vreau să intru în detalii (…) Trebuie să discutăm despre modul de organizare şi decontare a serviciilor. Opinia mea este că întotdeauna concurenţa este binevenită (…) o situaţie concurenţială poate duce la îmbunătăţirea serviciilor”, transmite News.ro.

Rafila a adus drept exemplu Israelul, acolo unde există patru case de asigurări de sănătate, toate de stat, iar calitatea serviciilor medicale este la nivel înalt tocmai datorită acestei concurențe.

Ciolacu a solicitat schimbări la nivelul Casei Naționale de Sănătate

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că vrea schimbări la nivel de Casa Națională de Sănătate. În cadrul ședinței de Guvern, oficialul a anunțat că pe ordinea de zi se află hotărârea de Guvern privind înfiinţarea Registrului naţional de Cancer.

„Avem pe ordinea de zi, aşa cum am promis săptămâna trecută, şi hotărârea de Guvern privind înfiinţarea Registrului naţional de Cancer. Cu alte cuvinte, domnul ministru Rafila şi-a ţinut promisiunea”, a spus Ciolacu la începutul şedinţei de Guvern de joi.

Premierul Ciolacu a solicitat Ministerului Sănătăţii schimbări „profunde” la nivelul Case Naționale de Asigurări.

„Domnule ministru, profit de ocazie, să vă solicit să începem să facem schimbări profunde şi la nivelul Casei Naţionale de Sănătate. Cred că este nevoie de o structură nouă şi mai ales de un nou mod de lucru, bazat în primul rând pe eficienţă şi responsabilitate faţă de banii contribuabililor”, a adăugat şeful Guvernului.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---