Locale

Iohannis, prima reacție după bombardarea portului Izmail, la granița cu România: „Atacurile continue ale Rusiei sunt inacceptabile”

schedule 02 aug. 2023, 12:34

Iohannis, prima reacție după bombardarea portului Izmail, la granița cu România: „Atacurile continue ale Rusiei sunt inacceptabile”
Foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

Rusia a atacat, miercuri dimineață, portul Izmail de pe Dunăre, la 15 kilometri de Tulcea. Bombardamentul asupra Ucrainei în apropierea graniței cu România este inacceptabil, a declarat președintele Klaus iohannis. „Sunt crime de război”, a completat șeful statului. 

Reacţia lui Klaus Iohannis, după bombardarea portului Izmail, la graniţa cu România

În noaptea de marţi spre miercuri, dronele ruseşti au bombardat din nou infrastructura portului Izmail, în apropierea graniţei cu România. Distanţa în linie dreaptă dintre porturile Izmail şi Tulcea este de 15 kilometri. 

„Atacurile continue ale Rusiei asupra infrastructurii civile ucrainene la Dunăre, în apropierea graniţei cu România, sunt inacceptabile. Sunt crime de război şi afectează capacitatea Ucrainei de a-şi transfera produsele alimentare spre cei care au nevoie, în lume”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

Presa ucraineană a scris că dronele Shahed, de fabricație iraniană, au venit dinspre Marea Neagră, apoi s-au deplasat spre vest, de-a lungul Dunării, spre Izmail. Acesta este un port-cheie din care grânele ucrainene sunt transportate cu barje spre portul românesc Constanța de la Marea Neagră pentru a fi trimise mai departe.

Pentru prima dată de la expirarea acordului privind cerealele, mai multe nave de marfă străine au sosit duminică în portul Izmail prin Marea Neagră, a relatat presa ucraineană.

Atacul a fost filmat de câțiva români aflați în Tulcea în momentul impactului. În videoclipuri se observă momentul în care dronele lovesc infrastructura portuară din Izmail. În urma exploziilor, s-a produs și un incendiu puternic. Un alt atac rusesc, la finalul lunii iulie, a vizat terminalul portuar Izmail din Delta Dunării, distrugând un depozit de cereale. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---