Politic

Surse: Ministrul Muncii, Marius Budăi, demisionează în urma scandalului azilelor groazei

schedule 13 iul. 2023, 10:28

Surse: Ministrul Muncii, Marius Budăi, demisionează în urma scandalului azilelor groazei
Foto: : SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

Ministrul Muncii, Marius Budăi, demisionează în urma scandalului azilelor groazei. Anunțul ar urma să fie făcut în ședința de Guvern care începe la ora 11:00. 

Azilele groazei: ministrul Muncii, Marius Budăi, demisionează în urma scandalului

Ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), demisionează în urma scandalului legat de neregulile găsite în azilele din judeţul Ilfov, au declarat surse politice pentru Observator. Oficialul a avut o discuție, în dimineața zilei de joi, cu premierul Marcel Ciolacu, și a hotărât să își dea demisia din funcție. 

UPDATE 12:40: Marian Neacșu ar urma să preia interimar funcția. Social-democraţii vor discuta luni despre cine va fi noul ministru. 

UPDATE 11:10: Premierul Marcel Ciolacu a declarat că decizia lui Marius Budăi de a demisiona din funcția de ministru al Muncii este un gest de onoare. Prim-ministrul a completat, la începutul ședinței de Guvern de joi, că a văzut prea multe situații care demonstrează că activitatea de îngrijire a vârstnicilor a devenit „o afacere" în care se urmărește profitul cu orice preț, chiar și prin "suferințe crunte provocate seniorilor noștri”.

„Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există niciun gram de empatie, de compasiune. Așa ceva se va sfârși, oricât de multe și de dure schimbări va trebui să facem. Am avut azi dimineață o discuție cu domnul Ministru al Muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat despre decizia de a-și da demisia la finalul acestei ședințe. Este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic", a afirmat prmeierul.

Scandalul azilelor groazei

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, în weekend, că nu are milă pentru „ticăloșii” care au creat azilele groazei și că prioritatea va fi verificarea și reanalizarea autorităților la toate centrele pentru copii, bătrâni și persoane cu dizabilități.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că ceea ce s-a întâmplat este „o rușine națională”. El a mai afirmat că răul trebuie tăiat de la rădăcină și a menționat că „vinovați sunt toți cei care au știut și nu au făcut nimic, nu au sesizat, nu au intervenit”.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a avut consultări cu reprezentanții mai multor organizații neguvernamentale reprezentative din domeniul asistenței sociale, pe acest subiect. 

Știre în curs de actualizare

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---