Social Educație Economic

Salariile angajaților din Educație și alte domenii vor fi majorate. Anunțul făcut de ministrul Muncii

schedule 26 mai 2023, 13:25

Salariile angajaților din Educație și alte domenii vor fi majorate. Anunțul făcut de ministrul Muncii
LCV / Shutterstock

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat, vineri, că salariile celor din învățământ și din alte domenii se vor majora. Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență în urma căreia salariile pentru funcțiile comune din administrație se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022.

Se anunță majorări de salarii în Educație și alte domenii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a venit cu vești bune pentru angajații din Educație și cei din alte domenii. Vineri, Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență în urma căreia salariile pentru funcțiile comune din administrație se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022.

"Avem bune intenții în ceea ce privește solicitările angajaților din Educație, dar și din alte domenii de activitate! Dovadă stă faptul că, la propunerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Guvernul a adoptat astăzi Ordonanța de Urgență prin care salariile pentru funcțiile comune din administrație, pre văzute în Anexa VIII a Legii Salarizării 153/2017, se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022", a scris ministrul Muncii, Marius Budăi, vineri, pe pagina de Facebook.

Cu doar o zi în urmă, Budăi anunța că, în urma discuţiilor ce le-au avut cu sindicatele din Educaţie, Ministerul Muncii a pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă prin intermediul căruia salariile pentru funcţiile comune din administraţie vor fi aduse la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022. Prin urmare, salariile se vor majora cu 10% pentru o anumită categorie de angajați români, începând de la 1 iunie 2023.

De asemenea, potrivit unui alt proiect de OUG, care a fost pus în dezbatere la Ministerul Muncii, se înaintează propunerea de a modifica însăși OUG 168, astfel încât pentru bugetarii din categoria (anexa VIII) „Administrație” să fie aplicat nivelul salariilor de bază prevăzute de Legea 153 pentru anul 2022, începând din 1 iunie 2023.

Greva generală din Educație nu pare să se încheie prea curând

"Prin derogare de la prevederile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data de 1 iunie 2023, salariile de bază ale personalului care ocupă funcțiile prevăzute la Anexa nr. VIII Familia ocupațională de funcții bugetare "ADMINISTRAŢIE" din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, se stabilesc la nivelul salariilor de bază prevăzute de această lege pentru anul 2022", arată proiectul de ordonanță de urgență.

Chiar și așa, greva generală din Educație nu pare să ia sfârșit prea curând. După ultimele negocieri dintre oficiali și sindicaliștii din învățământ, aceștia spun că oferta guvernanţilor este "neinspirată".

Vineri vor avea loc o nouă rundă de discuții și negocieri la Guvern, iar în mai multe oraşe mari din ţară profesorii vor ieşi să protesteze în stradă. În Capitală este a cincea zi de proteste ale dascălilor.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9745 RON
0.00010
USD
USD: 4.5878 RON
-0.01220
GBP
GBP: 5.8379 RON
-0.01760
HUF
HUF: 1.2865 RON
0.00400
BGN
BGN: 2.5434 RON
CHF
CHF: 5.0225 RON
0.01020
Convertor valutar

Rezultat: ---