Social

Răspunsul ministrului Muncii la greva angajaților: „Știm exact nivelul de încărcare pe care îl au colegii noștri”

schedule 22 nov. 2023, 15:44

Răspunsul ministrului Muncii la greva angajaților: „Știm exact nivelul de încărcare pe care îl au colegii noștri”
ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a venit cu o reacție după valul de proteste care au loc în toate instituţiile Ministerului Muncii, din cauza lipsei de personal, salariilor inechitabile și neplata orelor suplimentare.

Ce spune ministrul Muncii cu privire la protestele angajaților

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a reacționat la protestele în masă a angajaților din cadrul Ministerului Muncii. Aceasta spune că este la curent cu nivelul mare de muncă, cu diferențele salariale și alte probleme, iar în timpul apropiat urmează să fie organizată o întâlnire pentru a discuta despre posibilele soluții.

"Știm exact nivelul de încărcare pe care îl au colegii noștri și știm diferențele salariale din sistemul public. Va urma o întâlnire în care să identificăm împreună cele mai bune soluții pe care le avem la îndemână pentru salariații noștri.", a spus Simona Bucura Oprescu.

Ministrul Muncii a ținut să le mulțumească oamenilor pentru că protestul pe care l-au inițiat nu a blocat capacitatea administrativă a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și nici nu a perturbat intrarea legii pensiilor publice în Parlament, pentru că atunci exista riscul să rămână blocați cu reformele pe care le aveau.

„Intrăm la modul aplicat pe legea salarizării unitare. Vom face analize, comparații și cifre, așezări, deci coeficienți în cadrul familiilor ocupaționale, pentru a corecta inechitățile și pentru a crea motivarea colegilor noștri, dar și creșterea responsabilității acestora.
Vom face acest lucru corelativ cu punerea în aplicare a măsurilor pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea și vom urmări principiile care să asigure performanța. Îi vom invita pe colegii noștri, inclusiv pe cei care reprezintă sindicatul celor care lucrează în instituțiile Ministerului Muncii, să dialogăm și împreună vom găsi, sigur, printr-o abordare corelată, printr-o abordare coerentă, soluții pe termen scurt, pe termen mediu și pe termen lung.", a mai spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Oficialul a mai subliniat că împreună cu angajații se pot găsi soluții și chiar săptămâna aceasta urmează să îi invite pe colegi la dialog.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---