Social Politic

Mesajul lui Marius Budăi pentru profesorii care amenință cu grevă generală pe 22 mai: „Nu putem modifica legea”

schedule 17 mai 2023, 16:22

Mesajul lui Marius Budăi pentru profesorii care amenință cu grevă generală pe 22 mai: „Nu putem modifica legea”
LCV / Shutterstock

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a venit cu un răspuns pentru sindicaliștii din Educație care amenință cu greva generală în data de 22 mai.

Marius Budăi, răspuns pentru profesorii care anunță grevă generală pe 22 mai

Ministrul Muncii, Marius Budăi, proaspăt întors de la Bruxelles, a venit cu un răspuns la protestele și greva generală anunțată de sindicaliștii din Educație. Acesta spune că nu poate modifica acum legea salariilor până nu se hotărăşte legea pensiilor. 

Acesta a venit cu o reacție după ce profesorii au anunțat că vor face grevă generală pe 22 mai. Budăi spune că orice modificare poate complica lucrurile și România poate pierde bani pe care trebuie să îi atragă.

"Ştiu despre grila de salarii negociată de profesori la Ministerul Educației. Ce trebuie să conștientizăm cu toții este că trebuie să fim responsabili că orice mișcare, orice modificare facem acum la salarii, până nu se îndeplinește legea pensiilor - reforma din PNRR, nu facem altceva decât să aruncăm în aer bani pe care România i-ar putea atrage. 

Legea ar putea fi modificată, însă nu atât de brusc, fără un pic de chibzuială.

„Adică nu putem modifica legea într-un mod extrem de brusc, fără să afectăm jalonul cu reforma salariilor, pentru că au fost discuții repetate cu sindicatele din educație și am spus că atunci când demarăm procedurile de discuții pe Legea salarizării, vom avea discuții aplicate pe tot ceea ce înseamnă acea grilă de salarizare. Dar acum nu știu ce decizii s-au luat, eu nu am fost la discuţii", a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

Sindicaliștii din Educație se pregătesc de grevă generală pe 22 mai

Salariații din învățământ din toate județele țării au participat pe 10 mai la marșul de protest organizat de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater”, în numele celor peste 350.000 de angajați ale căror drepturi și interese le reprezintă.

Protestul de săptămâna trecută și greva din data de 22 mai urmăresc să evidențieze problemele cu care se confruntă sistemul de învățământ românesc, mai ales angajații - personalul didactic, nedidactic și didactic auxiliar.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---