Externe

Atac cu o rachetă rusească asupra orașului Cernihiv. Zeci de persoane au fost rănite

schedule 19 aug. 2023, 14:24

Atac cu o rachetă rusească asupra orașului Cernihiv. Zeci de persoane au fost rănite
JoaoCachapa/Shutterstock

Ministerul de Interne al Ucrainei a anunțat că cinci persoane au decedat, iar 37 au fost rănite în urma unui atac cu rachetă rusească asupra orașului Cernihiv, din nordul Ucrainei.

Atac cu racheta asupra orașului ucrainean, Cernihiv

Racheta rusească a căzut în centrul unei piețe din orașul ucrainean, Cernihiv. În acel moment, oamenii mergeau spre biserică. Incidentul s-a soldat cu zeci de victime, răniți și morți, dintre care 11 sunt copii. 37 de persoane au fost rănite, iar cinci persoane și-au pierdut viața în urma atacului cu racheta.

Guvernatorul regiunii Cernihiv, Viaceslav Chaus, a declarat că lovitura a fost "probabil cu o rachetă balistică". Din păcate, aceste afirmații nu au putut fi verificate în mod independent, imediat.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a criticat dur cele întâmplate sâmbătă în țară. Liderul de la Kiev a îndemnat lumea să "se ridice împotriva terorii rusești".

„Astăzi, o rachetă rusească a lovit inima orașului Cernihiv. O piață, o universitate și un teatru. Rusia a transformat o sâmbătă obișnuită într-o zi plină de durere și doliu. Există victime. Condoleanțele mele tuturor celor care au pierdut pe cineva drag. Toate serviciile lucrează la fața locului. Salvatori, poliție, medici. 
Îndemn lumea să se opună terorii rusești. Oferiți Ucrainei instrumente suplimentare pentru a proteja viața. Pentru ca viața să câștige, Rusia trebuie să piardă acest război”, a fost mesajul lui Zelenski.

Orașul Cernihiv a fost centrul unor lupte crâncene în timpul războiului care pare că nu mai are sfârșit. Orașul este situat în apropierea graniței cu Belarus.

„O rachetă a lovit centrul orașului Chernihiv. Autoritățile au confirmat informația potrivit căreia există răniți și morți. Președintele ucrainean a publicat imagini cu urmările unui alt atac terorist rusesc”, a transmis presa locală.

Racheta a lovit și clădirea teatrului dramatic din oraș.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---