Externe

O navă de război americană și mai multe nave comerciale au fost atacate în Marea Roșie

schedule 04 dec. 2023, 08:33

O navă de război americană și mai multe nave comerciale au fost atacate în Marea Roșie
somkanae sawatdinak/Shutterstock

Pentagonul a anunțat că o navă de război americană și mai multe nave comerciale au fost atacate duminică în Marea Roșie.

Nave americane, atacate în Marea Roșie

Rebelii Houthi din Yemen au stabilit mai târziu că au avut loc atacuri asupra a două nave pe care le-au descris ca fiind legate de Israel, însă nu au recunoscut că au vizat o navă a Marinei americane.

Atacul a reprezentat o posibilă escaladare într-o serie de atacuri maritime în Orientul Mijlociu care au legătură cu războiul dintre Israel și Hamas.

"Suntem conștienți de rapoartele privind atacurile asupra navei USS Carney și a navelor comerciale din Marea Roșie și vom furniza informații pe măsură ce acestea vor fi disponibile", a declarat Pentagonul.

Nu se cunoaște cu exactitate ce pierderi au suferit navele în urma atacurilor, dacă au existat. Anterior, armata britanică a declarat că ar fi avut loc un atac cu drone și explozii în Marea Roșie, fără a oferi prea multe detalii.

Pentagonul nu a identificat originea atacului. Purtătorul de cuvânt al rebelilor houthi, generalul de brigadă Yahya Saree, a revendicat atacurile care au avut loc în Marea Roșie, afirmând că prima navă a fost lovită de o rachetă, iar a doua de o dronă, când se aflau în strâmtoarea Bab el-Mandeb, care leagă Marea Roșie de Golful Aden.

Acesta susține că navele americane ar fi ignorat avertismentele primite de la oficialii Houthi înainte de atac. Saree nu a specificat ca vreo navă de război americană să fi fost implicată în atac.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9729 RON
-0.00130
USD
USD: 4.5749 RON
-0.01040
GBP
GBP: 5.9082 RON
-0.00750
HUF
HUF: 1.274 RON
0.00220
BGN
BGN: 2.5426 RON
-0.00070
CHF
CHF: 5.1357 RON
0.00480
Convertor valutar

Rezultat: ---