Social

Pensiile românilor vor crește „consistent” în cel mai scurt timp. Anunțul făcut de Ministrul Muncii

schedule 28 iul. 2023, 15:38

Pensiile românilor vor crește „consistent” în cel mai scurt timp. Anunțul făcut de Ministrul Muncii
ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat că anumite categorii de pensionari români vor avea parte de o majorare ”mai consistentă” în următoarea perioadă.

Pensiile românilor ar urma să crească

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a vorbit despre când vor avea loc schimbări în legea salarizării și legea pensiilor. În aceste momente grele de criză, toți românii așteaptă ca salariile și pensiile să se majoreze pentru a-și putea permite un trai decent.

Ministrul a menționat că majorarea va avea loc cât mai curând posibil, însă pensiile și salariile vor crește „consistent”.

”Vă dau un răspuns simplu și clar. Cât mai curând posibil. Prioritatea imediată o reprezintă cele două legi cu privire la pensii, atât cea cu privire la pensiile din sistemul public cât și cea cu pensiile de serviciu. Aceasta va fi aferentă cererii de plată trei, motiv pentru care trebuie să finalizăm, împreună cu cei de la Banca Mondială, tot ceea ce înseamnă parte de evaluare a impactului financiar. 
Vom solicita, de asemenea, ajutor de la Ministerul Finanțelor pentru impactul financiar și împreună cu comisia vom încerca să finalizăm cât mai rapid partea de legislație cu privire la pensii”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

Totodată, ministrul Simona Bucura Oprescu a declarat că există trei variante de lucru în ceea ce privește indexarea pensiilor începând de anul următor.

”Filozofia legii pensiilor este creșterea valorii punctului de pensie. Ne gândim și la românii cu pensii mici și ne gândim să creștem cu o sumă ceva mai consistentă pensia minimă. 
Nu aș vrea să anunț acum formula de calcul, mai ales că aceasta nu a fost aleasă încă dintre cele trei scenarii de lucru și nu vreau să creez așteptări oamenilor”, a mai spus Ministrul Muncii la Antena 3 CNN. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---